"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Sunt sigur ca pana la citirea acestui articol, aveai obiceiul de a arunca foile de ceapa. Nu mai face asta!

 

Stiai ca acestea pot fi foarte utile pentru sanatatea ta. Unele dintre cele mai sanatoase parti ale fructelor si legumelor sunt aruncate, ca de exemplu foile de ceapa, coaja de portocale, coaja de pepene.

 

nu mai arunca foile de ceapa

 

Spun asta pentru ca in conformitate cu unele cercetari, partea exterioara a cepei reprezinta o sursa bogata de flavonoid, in special de quercetina, un antioxidant puternic si un compus antiinflamator.

PUBLICITATE

 

Iata de ce trebuie sa incepi sa folosesti foile de ceapa:

 

1. Reduc colesterolul si regleaza tensiunea arteriala

 

2. Lupta impotriva alergiilor

 

3. Reduc inflamarea

 

4. Ajuta cresterea si buna functionare a muschilor

 

5. Trateaza depresia

 

6. Trateaza unele forme de cancer si alte afectiuni cronice

 

Oamenii de stiinta spun ca din cauza faptului ca plantele nu se pot misca, ele produc ce au nevoie pentru a se apara, proteja si pentru a-si mentine sanatatea.

 

Compusii produsi de plante ca reactie la stres te pot ajuta intr-o situatie similara.

 

Aceasta explicatie se datoreaza faptului ca plantele isi vor concentra multi compusi de protectie in invelisul exterior, care este locul ce va fi cel mai predispus atacurilor factorilor din jur.

 

Cojile de ceapa nu sunt comestibile, insa poti sa te bucuri de beneficiile lor adaugandu-le in supe ori la fripturi, si inlaturandu-le dupa ce ai terminat de gatit.

 

Data viitoare cand prepari o supa sau o ciorba, adauga 2-3 cepe cu tot cu foi. Astfel vei extrage quercetina si alti compusi benefici din ceapa.

 

Alte intrebuintari ale foilor de ceapa

 

Unele persoane recomanda un amestec de foi de ceapa, care poate fi folosit la spalare pentru unele probleme ale pielii, in timp ce altele recomanda infuzia cu foi de ceapa poate fi folosita ca tratament cosmetic pentru ten dar si pentru elibererea cailor nazale.

 

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE