"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Usturoiul este recunoscut mai pretutindeni in lume pentru multiplele sale beneficii, pentru care se si foloseste de multe secole pe post de remediu naturist.

Consumul de usturoi pe stomacul gol poate fi privit din perspective diferite, existand numeroase opinii pe aceasta tema. Unii oamenii recomanda sus si tare aceasta practica, in timp ce altii o coboara la rangul de leac babesc cu efecte neglijabile.

Fara indoiala, consumul de usturoi pe stomacul gol transforma aceasta leguma intr-un antibiotic puternic, iar multe studii confirma acest lucru. Usturoiul lucreaza mult mai eficient atunci cand este consumat inainte de micul dejun, deoarece atunci bacteriile sunt cel mai vulnerabile, devenind o prada usoara a efectului antibacterian puternic.

curata plamanii cu usturoi

Iata care sunt principalele beneficii ale usturoiului:

  • Practica folosirii usturoiului pe stomacul gol este eficienta in multe probleme de stomac, stimuland digestia si crescand apetitul alimentar.
  • Majoritatea persoanelor hipertensive care au incercat aceasta metoda sustin ca usturoiul a avut o contributie majora la reducerea simptomelor. Pe langa faptul ca sprijina si regleaza circulatia sangelui, usturoiul previne problemele cardiace si sprijina functia hepatica si functia urinara.
  • Exista voci potrivit carora consumul de usturoi pe stomacul gol reduce simtitor problemele neurologice.
  • Este eficient pentru dereglari stomacale precum diareea.
  • Usturoiul joaca un rol important in reducerea stresului, deoarece reduce aciditatea stomacului. Starile de anxietate si nervozitate genereaza probleme de hiperaciditate gastrica.
  • In medicina alternativa, usturoiul se numara printre cele mai puternice alimente pentru detoxifiere.

– Specialistii din domeniul medicinei alternative sustin ca usturoiul este atat de puternic incat poate chiar elimina din organism parazitii intestinali, respectiv preveni boli precum diabetul zaharat, tifosul, depresia, si unele tipuri de cancer.

– Usturoiul vindeca, de asemenea, hemoroizii, constipatia, si otitele. Pentru problemele de otita, se stoarce sucul unui catel de usturoi si se pun cateva picaturi in urechea infectata. In problemele de constipatie si hemoroizi, se fierbe o cantitate abundenta de usturoi intr-un vas, apoi infuzia se foloseste pentru inhalatii.

– Usturoiul este foarte eficient si pentru tratarea bolilor respiratorii. Lucreaza uimitor de bine in prevenirea si vindecarea tuberculozei, pneumoniei, catarului nazal, bronsitei, catarului bronsic cronic, congestiei pulmonare, astmului, si tusei convulsive.

Pentru bronsita cronica, poti prepara propriul extract de usturoi combinand intr-o sticla 100 de ml de alcool 90°

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.