"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Usturoiul este o planta utilizata mai ales, daca nu aproape exclusiv, pe post de condiment. Dar proprietatile extraordinare ale usturoiului il recomanda inclusiv in multe alte scopuri, printre care si unele medicinale. De veacuri, oamenii folosesc usturoiul si pe post de remediu naturist pentru prevenirea sau tratarea unui spectru larg de boli si afectiuni.

Cu toate acestea, exista sase categorii de oameni care nu ar trebui sa manance usturoi.

anumitor categorii de persoane nu li se recomanda sa consume usturoi

1. Persoanele cu probleme hepatice

Faptul ca usturoiul detine proprietati antibacteriene si antivirale nu il recomanda neaparat ca pe un mijloc de a preveni sau de a vindeca hepatita, asa cum considera multi. Din contra! Nu se recomanda consumul de usturoi in problemele de hepatita.

Unii compusi continuti de usturoi pot stimula in exces stomacul si intestinele, inhiband secretia de suc digestiv in tractul intestinal si afectand digestia alimentelor, ceea ce duce la agravarea multor simptome de hepatita, printre care si greata.

PUBLICITATE

Mai mult, excesul de usturoi poate provoca anemie, intrucat poate reduce hemoglobina din sange.


2. Persoanele care sufera de diaree non-bacteriana

Consumul de usturoi crud nu este recomandat in problemele de diaree, intrucat aroma sa poate stimula in exces functia intestinala, ducand la hiperemii ale mucoasei intestinale si edeme, ceea ce agraveaza si mai mult problemele existente.

Fii foarte prudent cu privire la consumul de usturoi pe perioada episoadelor diareice.


3. Persoanele cu afectiuni oculare

Se recomanda ca persoanele cu probleme oftalmologice sa evite consumul de usturoi, mai ales atunci cand afectiunile oculare sunt insotite si de alte afectiuni fizice. Adeptii medicinei traditionale chinezesti considera ca un consum regulat si abundent de usturoi poate afecta vederea si ficatul, si chiar declansa hipopsie, tinitus si pierderi de memorie.

4. Pacientii ce urmeaza sa fie supusi unor interventii chirurgicale

Pacientii care urmeaza sa sufere anumite interventii chirurgicale trebui sa intrerupa consumul de usturoi cu cel putin doua saptamani inainte de operatie, pentru a evita tulburarile hemoragice si de inchidere a plagilor operatorii.

5. Femeile gravide si mamele care alapteaza

Administrat in cantitati mici, usturoiul poate fi folosit in siguranta pe timpul sarcinii, cel putin in principiu. Nici in ceea ce priveste uzul extern, in aplicatiile direct pe piele, nu exista suficiente informatii lamuritoare cu privire

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!