"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

 

Usturoiul este o planta utilizata mai ales, daca nu aproape exclusiv, pe post de condiment. Dar proprietatile extraordinare ale usturoiului il recomanda inclusiv in multe alte scopuri, printre care si unele medicinale. De veacuri, oamenii folosesc usturoiul si pe post de remediu naturist pentru prevenirea sau tratarea unui spectru larg de boli si afectiuni.

 

Cu toate acestea, exista sase categorii de oameni care nu ar trebui sa manance usturoi.

 

anumitor categorii de persoane nu li se recomanda sa consume usturoi

1. Persoanele cu probleme hepatice

 

Faptul ca usturoiul detine proprietati antibacteriene si antivirale nu il recomanda neaparat ca pe un mijloc de a preveni sau de a vindeca hepatita, asa cum considera multi. Din contra! Nu se recomanda consumul de usturoi in problemele de hepatita.

 

Unii compusi continuti de usturoi pot stimula in exces stomacul si intestinele, inhiband secretia de suc digestiv in tractul intestinal si afectand digestia alimentelor, ceea ce duce la agravarea multor simptome de hepatita, printre care si greata.

 

Mai mult, excesul de usturoi poate provoca anemie, intrucat poate reduce hemoglobina din sange.

 

2. Persoanele care sufera de diaree non-bacteriana

 

Consumul de usturoi crud nu este recomandat in problemele de diaree, intrucat aroma sa poate stimula in exces functia intestinala, ducand la hiperemii ale mucoasei intestinale si edeme, ceea ce agraveaza si mai mult problemele existente.

 

Fii foarte prudent cu privire la consumul de usturoi pe perioada episoadelor diareice.

 

3. Persoanele cu afectiuni oculare

 

Se recomanda ca persoanele cu probleme oftalmologice sa evite consumul de usturoi, mai ales atunci cand afectiunile oculare sunt insotite si de alte afectiuni fizice. Adeptii medicinei traditionale chinezesti considera ca un consum regulat si abundent de usturoi poate afecta vederea si ficatul, si chiar declansa hipopsie, tinitus si pierderi de memorie.

PUBLICITATE

 

4. Pacientii ce urmeaza sa fie supusi unor interventii chirurgicale

 

Pacientii care urmeaza sa sufere anumite interventii chirurgicale trebui sa intrerupa consumul de usturoi cu cel putin doua saptamani inainte de operatie, pentru a evita tulburarile hemoragice si de inchidere a plagilor operatorii.

 

5. Femeile gravide si mamele care alapteaza

 

Administrat in cantitati mici, usturoiul poate fi folosit in siguranta pe timpul sarcinii, cel putin in principiu. Nici in ceea ce priveste uzul extern, in aplicatiile direct pe piele, nu exista suficiente informatii lamuritoare cu privire la siguranta utilizarii usturoiului pe durata sarcinii sau in timpul alaptarii. De aceea, cel mai indicat este sa eviti complet folosirea usturoiului in cantitati medicinale pe timpul sarcinii si pe perioada alaptarii.

 

6. Persoanele hipotensive

 

Usturoiul poate scadea tensiunea arteriala. Teoretic, consumul de usturoi poate agrava problemele de hipotensiune, astfel incat se recomanda ca persoanele hipotensive sa il evite.

 

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

 

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”
Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE