"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Otetul, poate ca nu stiai, dar acest ingredient reprezinta unul dintre cei mai vechi aromtozatori din lume. Ba chiar au fost descoperite urme de otet pe niste vase care dateaza inca din anul 3000iHr.

 

Inca din anii 1950, otetul din cidru de mere, o forma a acidului acetic derivat din mere, a reprezentat un lichid popular in alimentatie, datorita beneficiilor pe care le are asupra sanatatii. Medicul Clinton Jarvis, autorul cartii “Medicina traditionala”, a mediatizat otetul din mere, cand a impartasit uimitoarele sale calitati.

 

S-a constatat ca otetul din cidru de mere ofera o gama variata de beneficii asupra sanatatii; printre acestea se numara scaderea nivelului ridicat al colesterolului, a nivelului ridicat de zahar din sange, precum si pierderea in greutate. Daca vrei sa invingi vreuna dintre cele trei probleme mai sus mentionate, citeste si afla cum otetul poate sa iti vina in ajutor.

 

otetul de mere este excelent pentru reducerea glicemiei si a colesterolului

Otetul din cidru de mere si colesterolul

Colesterolul, substanta care contribuie la crearea celulelor, nu este mereu un lucru rau. Se remarca existenta a doua tipuri de colesterol: LDL, sau colesterolul rau, care creeaza probleme ale arterelor si HDL, colesterolul bun, care ajuta la combaterea LDL-ului.

 

Cand nivelul de LDL este prea ridicat, este posibil ca organismul sa se confrunte cu o problema serioasa de sanatate. Cand nivelul colesterolului este prea ridicat, arterele sunt mai putin flexibile, ceea ce poate provoca blocaje.

PUBLICITATE

 

Otetul din cidru de mere, care contine un nivel ridicat de pectina, poate ajuta la reducerea nivelului LDL, la eliminarea lui din artere si directionarea catre artere, unde este eliminat din organism. Consuma o lingura de otet de mere pe zi, dupa oricare dintre mese si poti reduce semnificativ nivelul colesteriolului rau.

 

Otetul din cidru de mere si nivelul de zahar din sange

 

Daca suferi de diabet, poate ar trebui sa iei in considerare sa adaugi o lingura de otet de mere in dieta ta. Acesta te ajuta in digestia amidonului, ajutand la micsorarea nivelului de zahar din sange. El poate fi de folos in modul de control al insulinei si glucozei din organism. Urmeaza aceleasi indicatii, adica bea o lingura de otet pe zi si nivelul zaharului din organism se va normaliza.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...