"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

In mod neasteptat, numarul persoanelor suferind de cancer al esofagului continua sa creasca si se estimeaza ca pana in anul 2025 procentul cresterii va fi de 140%.

 

Problema legata de acest tip de cancer consta in simptomele comune cu alte boli, cum ar fi dificultatea de a inghiti sau refluxul de acid gastric.

 

Tinand cont de experienta lui Jay Resenberg din America, medicii au stabilit ca daca nu se acorda atentie refluxului de acid gastric, consecintele pot fi fatale.

 

Mai exact, Jay suferea de aceasta afectiune, iar sotia a insistat de mult timp sa mearga la medic. Sotia lui era speriata de faptul ca in urma oricarui tratament cu antiacide, aceste simptome nu treceau.

 

Intr-un tarziu sotia lui a reusit sa faca o programare la endoscopie, un examen medical prin care se analizeaza interiorul esofagului si apoi tractul gastrointestinal.

PUBLICITATE

 

In urma examinarii, Jay a fost diagnosticat cu cancer al esofagului, care a fost imediat operat chirurgical. Din fericire, in acest caz, cancerul a fost depistat la timp.

 

Acest tip de cancer este foarte greu de depistat in faza incipienta din cauza unor simptome ca refluxul acid sau dificultatea de a inghiti. Procentul persoanelor care sufera de cancer al esofagului este de 20% din totalul cancerelor depistate la nivel mondial.

 

Important de stiut este ca aceasta boala afecteaza barbatii de patru ori mai mult decat femeile.

 

Michael Sprang, profesor de gastroenterologie la Universitatea de Medicina din Illinois, avertizeaza ca daca singurul simptom este refluxul de acid gastric, nu trebuie sa te ingrijorezi atat de tare, insa nu ar fi rau daca ai face o vizita la medic, mai ales daca aceste simptome sunt din ce in ce mai frecvente.

 

Daca ai si tu aceste simptome, incepe sa iti schimbi dieta si sa renunti la cafea, mancaruri condimentate si alcool, iar daca simptomele legate de acid nu dispar nici dupa un tratament medicamentos, atunci ar trebui sa consulti medicul specialist si sa faci o endoscopie cat mai curand posibil.

 

Tine minte : Cu cat este depistat mai repede, cu atat cresc sansele de supravietuire!

 

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...