"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Aproape ca nu mai exista persoane care sa aiba o tinuta dreapta a corpului. Priveste in jurul tau cand mergi pe strada si vei constata ca aproape nimeni nu are o pozitie corecta a corpului. Daca, totusi, vei observa pe cineva cu o tinuta dreapta, cu siguranta face parte din categoria celor putin mai in varsta. Generatia tanara sufera de problema arcuirii gatului.

Cauza ei? Telefoanele spre care stam aplecati aproape non-stop. Citeste mai departe pentru a afla despre cazul alarmant al unei adolescente.

telefoanele mobile pot produce chiar defecte posturale

Aceasta problema cu gatul apare la cei mai multi dintre copii. Oricine petrece 2 sau mai multe ore pe zi online, trimitand mesaje etc. pe telefon, intr-o pozitie inadecvata sanatatii, va dezvolta unele deformari ale gatului sau coloanei.

Incercarea de interzicere a telefoanelor este contestata prin argumentul ca toata lumea face asta si ca daca li se interzice accesul la tehnologie, se vor simti deconectati. Copiii sunt pasionati de jocurile pe calculator, iar timpul petrecut in fata acestui dispozitiv aduce cu sine si problemele de sanatate.

Adolescenta pe care am mentionat-o, suferea de o durere acuta la nivelul gatului, asa ca parintii au dus-o la ortoped. Ceea ce a aflat medicul a fost devastator! Rezultatul radiografiilor a aratat ca fata avea o curbura inversata a coloanei vertebrale, care parea aproape ireala. O asemenea deformare a aparut intr-o perioada lunga de timp. Tanara generatie are nevoie de ajutorul tuturor- chiropracticieni, terapie fizica, fase ortopedice, schimbari ale modului de viata, masaje si anumite practici care sa le intareasca muschii si sa le imbunatateasca tinuta corpului.

Iata cateva trucuri utile pentru evitarea viitoarelor afectiuni

Incearca sa ridici dispozitivele cat mai sus, astfel incat sa nu fie nevoie sa iti apleci gatul cand le folosesti. Intinde-ti corpul si stai drept, roteste-ti umerii si incearca sa te misti cat poti de mult atunci cand esti la birou, mergi la plimbare si incearca, pe cat de mult posibil, sa mentii o pozitie dreapta a corpului.

La inceput va fi dificil, iar corpul va avea nevoie de timp pentru a se adapta. Incearca sa nu mai stai cocosat, dupa ce ti-ai indreptat pozitia. Mergi drept, cu gatul ridicat, ca si cum ai pasi pe podium. In

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.