"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Acest articol se concentreaza asupra celor mai putin cunoscute 10 potentiale cauze ale cancerului, intruchipate de produse pe care, din pacate, le folosim foarte des.

multe produse alimentare sunt cancerigene si nocive pentru organism

1. Hormonii din carne si lapte

Practicile moderne de hranire a animalelor de ferma strecoara in alimentatie hormoni artificiali, adaugati pentru a creste productia de lapte si carne. Acesti hormoni artificiali sunt corelati cu afectiuni inflamatorii, cancer, si numeroase alte boli.

2. Mamografiile, radiografiile dentare, dispozitivele de scanare ale aeroporturilor

Cu exceptia urgentelor reale, expunerea la razele X trebuie evitata pe cat posibil, intrucat efectele lor adverse pot agrava problemele de sanatate pentru care te supui de fapt acestui tip de control. Zece radiografii dentare sunt suficiente pentru a declansa cancerul de tiroida, iar expunerile mai frecvente au fost corelate cu aparitia mielomului multiplu – o forma de leucemie.

PUBLICITATE

3. Aluminiul din deodorante si antiperspirante

Datele statistice releva faptul ca cea mai mare incidenta a cancerului de san se inregistreaza in cadranul superior al corpului, in regiunea axilara, adica zona cea mai des vizata pentru aplicarea deodorantelor ticsite cu aluminiu. De aceea se recomanda sa folosesti in locul acestor deodorante nocive variante organice sau preparate in casa.

4. Cosmeticele toxice

Folosirea produselor cosmetice face astazi parte din rutina zilnica de infrumusetare a femeilor, si nu numai. Aceste cosmetice contin cantitati mari de petrol si gudron de carbune. Substantele toxice din cosmetice pot penetra cu usurinta bariera naturala a pielii, cel mai mare organ al corpului, ajungand apoi in sange, unde favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase. Pentru a reduce riscul de cancer, incepe sa folosesti produse de ingrijire a pielii naturale, preparate in casa.


5. Soia si porumbul modificate genetic

Este binecunoscut faptul ca soia cultivata pe continentul american este modificata genetic. In primul rand, soia creste nivelul de estrogen din organism. In al doilea rand, laptele de soia contine hemaglutinina, o substanta care duce la coagularea hematiilor din sange. Cea mai inteleapta alegere este laptele organic – de vaca, laptele de orez, etc.

6. Indulcitorii artificiali

Sfecla de zahar modificata genetic, principala sursa de obtinere a indulcitorilor artificiali, este deosebit de nociva, deoarece incurajeaza cresterea rapida a nivelului de insulina serica. Fructoza, indulcitorul artificial adaugat in sucurile acidulate, se numara printre principalii

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

Da-ne un 'Like'!