"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Chiar si cele mai frumoase sprancene au nevoie de intretinere si aranjare ocazionala, dar care e cea mai potrivita tehnica pentru aceasta? Folosirea pensetei, epilarea cu ceara? Ai idee? 

Ceea ce vei afla mai jos pur si simplu te va lasa fara cuvinte – pensarea sprancenelor in cateva momente cu ajutorul atei!

metoda de pensare a sprancenelor cu ata este mai eficienta decat cea cu penseta

Aranjarea sprancenelor cu penseta este o metoda aparent sigura de aranjare a sprancenelor, insa folosirea pensetei creste riscul ca firele smulse sa creasca ulterior pe sub piele daca foliculul este deteriorat pe timpul pensatului. In acest caz, pielea creste peste pori si encapsuleaza firul de par, producand mici broboane de culoare rosie. Daca in foliculi exista bacterii, ocluzia porilor poate duce la aparitia de cosuri. Aranjarea sprancenelor cu penseta expune porii la factori infectiosi sau inflamatori externi, iar folosirea de pensete insalubre poate contamina pielea cu bacterii, provocand infectii.

Pensarea exagerata face ca sprancenele sa capete un aspect nefiresc. Sprancenele pensate gresit sunt prea subtiri, rare si neatractive. Foliculii au un rol esential in regenerarea parului, iar lezarea lor permanenta poate stopa cresterea parului. Daca folosesti aceasta metoda, evita sa insisti prea mult cu penseta, si pastreaza conturul natural al sprancenelor. Asteapta ca parul sa se regenereze inainte de a recurge din nou la aceasta metoda.

Epilarea cu ceara poate dezlipi sau arde stratul superior al pielii fetei. Acest lucru poate provoca numeroase probleme, printre care si relaxarea prematura a pielii si formarea ridurilor.

PUBLICITATE

Dar, din fericire, pentru toate aceste metode descrise exista o alternativa mult mai buna: pensatul cu ata.

Beneficiile pensatului cu ata

Pensatul cu ata este o practica foarte veche ce implica folosirea unui singur fir de ata pentru a indeparta parul nedorit, atat din conturul sprancenelor, cat si din alte zone de pe fata. Desi necesita putin exercitiu, nu ai nevoie de nimic altceva in afara de un fir de ata!

Cele mai importante avantaje ale pensatului cu ata sunt ca metoda da rezultate bune atat pentru femei cat si pentru barbati, este mai curata si mai putin invaziva, precum si mai rapida si mai putin agresiva pentru piele comparativ cu folosirea cerii sau a pensetei. Pensatul cu ata este o practica deosebit de

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...