"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Nu cred ca exista cineva care sa se impace cu prezenta paianjenilor si a altor insecte in locuinta. Daca ai descoperit de curand semne ale unei infestatii cu paianjeni, gandaci, sau alte insecte, nu-i cazul, totusi, sa intri in panica – exista o multime de moduri naturale de a le eradica.
Poti tine paianjenii la distanta utilizand doar produse de uz casnic.

Iata cateva modalitati complet naturale de a alunga insectele.

exista solutii naturale simple care pot fi folosite cu succes pe post de insecticid

1. Foloseste cedru

Esenta lemnului de cedru alunga in mod natural paianjenii si alte insecte. Daca stai la casa, de exemplu, foloseste pentru terase si prispe cat mai mult lemn de cedru. Pe langa faptul ca tine insectele la distanta, lemnul de cedru are si avantajul ca este mai putin predispus la putrezire decat alte esente. In ultima instanta, poti folosi cedru la imprejmuirea casei si gradinii. Un gard din acest tip de lemn actioneaza precum o blocada defensiva pe care niciun gandac nu se va incumeta sa o escaladeze. In interior, poti folosi lemnul de cedru la confectionarea de umerase, bufete de bucatarie si dulapuri.

2. Curata in mod frecvent curtea si gradina

Scapa de frunze, iarba tunsa, buruieni, sau orice lemne stivuite din preajma casei. Acestea sunt locurile preferate ale paianjenilor pentru construirea de cuiburi. Nu amana niciodata muncile din curte si gradina, mentine o buna curatenie in aceste zone si astupa sau etanseaza orice crevase ori fisuri prin care paianjenii si gandacii ar putea patrunde in casa.

PUBLICITATE

3. Foloseste citrice

Toate insectele, inclusiv gandacii, detesta citricele. Profita de acest lucru pentru a decontamina zonele din locuinta in care se adapostesc insectele. Freaca peretii, lambriurile, glafurile si tocurile ferestrelor cu coji de portocale, lamai, sau lamai verzi.

4. Foloseste ulei de menta

Cumpara o sticla de ulei esential de menta si toarna continutul ei intr-o sticla cu pulverizator. Ori de cate ori dai peste o panza de paianjen, pulverizeaza uleiul peste cuibul respectiv. Vei indeparta paianjenii, inmiresmand totodata zonele in care pulverizezi solutia.

5. Mentine locuinta curata

Mentine o buna curatenie in locuinta. Cu cat igiena casei este mai buna, cu atat scad riscurile ca paianjenii sa se inmulteasca si sa infesteze casa. Daca ai

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!