"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Trei studii recente au descoperit faptul ca o credinta in divinitate are efecte benefice asupra pacientilor care sufera de cancer!

 

Studiile au indicat faptul ca pacientii cu cancer, care au un simt religios sau spiritual dezvoltat, prezinta mai putine simptome, pot face fata mai bine bolii si au o atitudine mult mai pozitiva in raport cu boala, decat ceilalti.

 

Cat de uimitor poate fi?!

 

Cercetatorii au mai descoperit, dupa ce au analizat mai multe publicatii despre spiritualitate si cancer, ca pacientii, in numar de peste 40.000, au prezentat mai putine reactii adverse la tratamente, ca de exemplu chimioterapia.

 

Credinta intr-o forta divina a facut diferenta, mai degraba decat aspectele sociale si religioase ca mersul la biserica.

 

Cercetatorii de la Centrul de Cancer Moffit din Florida au descoperit ca pacientii credinciosi sau spirituali au experimentat mai putine simptome decat cei care nu aveau credinta. Se pare ca si sanatatea lor mentala era mult mai buna si faceau fata mai bine sarcinilor zilnice.

 

Intr-o alta analiza, care privea bunastarea mentala a pacientilor, cercetatorii au evidentiat ca bolnavii credinciosi erau mai putin deprimati, stresati sau nelinistiti.

PUBLICITATE

 

Cea de a treia analiza a explorat starea sociala si, din nou, cei cu inclinatie spirituala aveau o viata sociala mai activa, continuand sa se vada cu prietenii sau cu familia.

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...