"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Multe programe de slabit pun accent pe tehnici de auto-masaj pentru a sprijini digestia. Stimularea punctelor de presopunctura descrise in continuare reduce apetitul alimentar si sprijina vindecarea din interior catre exterior.

 

Iata cum trebuie sa procedezi!

 

presopunctura ne ajuta sa reducem stresul si chiar sa slabim sanatos

Inainte de toate, se recomanda sa masezi usor zonele de presopunctura pentru a stimula circulatia sangelui si a detensiona muschii suprasolicitati.

 

Invata cum sa gestionezi stresul si problemele de greutate in mod natural folosind aceste 6 puncte de presopunctura

 

1. Punctul genunchiului

 

Punctul genunchiului este situat la 5 cm sub rotula, pe partea din fata a piciorului. Incepe prin a masa usor zona genunchiului, apoi aplica presiune pe acest punct timp de doua minute.

PUBLICITATE

 

Stimularea acestui punct imbunatateste digestia si sprijina regenerarea sangelui.

 

2. Punctul gleznei

 

 

Acest punct este situat la 5 cm deasupra gleznei, pe partea din fata a piciorului. Activarea acestei zone imbunatateste digestia si metabolismul alimentar.

 

Stimuleaza acest punct in mod frecvent, aplicand presiune pe articulatie timp de 1 minut.

 

3. Punctul abdomenului

 

 

Acest punct este situat la 2,5 cm sau o distanta de 2 degete sub ombilic. Stimularea lui imbunatateste functia digestiva si intareste sistemul imunitar.

 

4. Punctul cotului

 

 

Acest punct este situat pe incheietura cotului, pe partea orientata catre corp. Stimularea lui sprijina functiile intestinale si ajuta organismul sa elimine surplusul de apa.

 

5. Punctul urechii

 

 

Trebuie sa identifici punctul cheie din corpul tau, punct care in urma stimularii, va ajuta organismul sa elibereze serotonina si dopamina. (serotonina – un hormon care inlatura starile de anxietate si depresie iar dopamina – un neurotransmitator responsabil cu senzatia de placere, care are, la nivelul creierului, un efect asemanator cu morfina sau heroina)

 

Este o realitate faptul ca am fost inzestrati cu anumite puncte pe corpul nostru, tocmai pentru a ne autovindeca! Trebuie doar sa le descoperim iar identificarea acestui punct, raspunzator de eliminarea stresului, este destul de usoara – vezi imaginea de mai sus!

 

Maseaza acel punct, situat in partea superioara a urechii timp de 5 minute si te asigur ca vei elimina cu succes stresul! Trebuie sa masezi in acelasi timp ambele urechi!

 

6. Punctul abdominal ( al tristetii )

 

 

Acest punct este situat chiar sub ultima coasta, atat in planul drept cat si in planul stang. Regleaza apetitul si calmeaza durerile costale, indigestia si ulcerele.

 

Pentru a stimula acest punct, indoaie degetele si apasa usor de jos in sus sub ultima coasta. Maseaza usor aceasta zona timp de 5 minute. Pentru a reduce stresul si a echilibra greutatea corporala, stimuleaza acest punct cat mai des.

 

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE