"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Daca faci parte din categoria celor carora le este mai usor sa adoarma cu televizorul pornit, atunci ar trebui sa afli ca acet lucru afecteaza calitatea somnului si poate avea repercursiuni negative asupra sanatatii tale. Cercetatorii au stabilit ca este indicat sa dormim in camere intunecoase.

 

dormitul cu televizorul pornit te expune la mai multe probleme de sanatate

Cand rasare soarele, receptorii de lumina de pe retina trimit semnalul ca este vremea sa ne trezim, si impiedica procesul de producere a melatoninei- hormonul somnului. La caderea noptii, situatia este diferita.

 

Melatonina este secretata in organism, iar corpul primeste semnalul ca este momentul sa adoarma. Oricum, daca te expui unei surse de lumina, cum este televizorul, nu te vei odihni asa cum trebuie, deoarece lumina este deranjanta pentru functiile de baza ale organismului si pentru somn, in general.

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...