"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Boala de reflux gastroesofagian poate afecta pe oricine la un moment dat. Fie in urma unei mese picante, fie a deciziei de a te intinde in pat imediat dupa o masa copioasa, senzatia de reflux, adica de „arsuri la stomac”, se poate instala rapid, provocand senzatie de arsura, usturime si disconfort.

Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te napustesti imediat asupra medicamentelor antiacide. Bicarbonatul de sodiu este un mod mai sanatos si mai natural de a pune capat problemelor de reflux gastroesofagian!

Citeste mai departe ca sa afli exact cum poti folosi bicarbonat de sodiu pentru a scapa de arsuri.

PUBLICITATE

bicarbonatul de sodiu previne si trateaza eficient bolile de reflux

 Ce este refluxul gastroesofagian si care sunt cauzele aparitiei sale?

Refluxul gastroesofagian se instaleaza atunci cand acizii din stomac urca in esofag, cauzand o senzatie de arsura si interferand cu procesul normal de digestie.

Problemele apar atunci cand muschiul care separa stomacul de esofag se deschide si permite patrunderea acizilor gastrici in esofag. Refluxul cronic poate eroda mucoasa esofagului si poate provoca leziuni permanente. Cauzele cele mai frecvente ale refluxului gastroesofagian sporadic sau cronic includ:

• Consumul de alimente foarte picante, acide sau grase

• Supraponderalitatea este asociata cu un tip de hernie care provoaca reflux

• Sarcina

• Anumite medicamente (de ex. aspirina) pot creste riscul aparitiei problemelor de reflux

• Fumatul

Bicarbonatul de sodiu, un remediu natural pentru reflux

Bicarbonatul de sodiu are numeroase intrebuintari. In termeni comuni „praf de copt”, aria de folosire a acestui produs depaseste perimetrul bucatariei. Nu e bun doar pentru prajituri, ci si pe post de remediu naturist. In unele cazuri, poate fi util chiar in lupta impotriva cancerului.

Bicarbonatul de sodiu vindeca boala de reflux gastroesofagian si poate chiar preveni reaparitia ei.

Pancreasul produce in mod natural bicarbonat de sodiu pentru a regla aciditatea stomacului. Fumatul si alti factori de stil de viata pot reduce aceasta abilitate a corpului, crescand astfel riscul de a aparitie a bolii de reflux gastroesofagian. Se crede ca bicarbonatul de sodiu produce aceleasi efecte ca bicarbonatul de sodiu secretat in mod natural de organism.

Cum sa folosesti bicarbonatul de sodiu pentru reflux gastroesofagian

Pune capat problemelor de reflux luand dupa fiecare masa o doza mica dar concentrata de bicarbonat.

Dizolva

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!