"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Cu totii cunoastem importanta unui somn bun, dar in ultimii ani durata medie a orelor de somn nocturn s-a redus simtitor, ajungand de la 7-8 ore pe noapte pana la la 6-7 ore sau mai putin.

Efectele somnului insuficient se resimt din plin in intreg organismul.

sarea de Himalaya amestecata cu miere trateaza eficient problemele de somn

In timpul zilei, corpul lucreaza din greu pentru a tine pasul cu sarcinile si activitatile zilnice, asa ca are nevoie de somn suficient si de o alimentatie adecvata pentru a se recupera complet. Lipsa de somn si alimentatia gresita ne fac sa ne trezim dimineata la fel de obositi ca la culcare.

O cafea zdravana si esti ca nou, nu?

Intr-adevar, cafeaua te ajuta sa te pui pe picioare, dar cafeina este o solutie temporara, in niciun caz una permanenta.

PUBLICITATE

Privarea de somn si sanatatea corpului

Unele dintre cele mai grave boli si afectiuni se instaleaza ca urmare a lipsei de somn.

Conform studiilor stiintifice, persoanele care dorm mai putin de 6 ore pe noapte sunt mai predispuse la boli cardiace. Dar, in mod interesant, aceleasi studii au constatat ca persoanele care dorm prea mult, adica peste pragul de 8-9 ore pe noapte, se expun unui risc de 38% de a dezvolta boli cardiace, respectiv 65% de a suferi accidente vasculare cerebrale. La fel ca in mai toate situatiile, si cand vine vorba de somn este important sa mentii un echilibru.

Un alt studiu a constatat ca lipsa de somn provoaca hipertensiune arteriala. Organismul foloseste perioadele de somn inclusiv pentru a scadea tensiunea arteriala, iar scurtarea orelor de somn impiedica acest proces.

Factorii perturbatori ai somnului

Ritmul alert al lumii moderne ne distrage de la un somn bun si odihnitor. Stresul de la serviciu, programul incarcat, problemele familiale, precum si alti factori ne afecteaza astazi mai mult decat in trecut. Si tehnologia moderna intervine in ritmul circadian, chiar daca nu realizam intotdeauna acest lucru. Rafturile farmaciilor sunt ticsite cu somnifere, dar acestea sunt pline de chimicale si provoaca usor dependenta.

Din fericire, insa, natura ne ofera alternative eficiente si in aceasta privinta, si asta o spun din proprie experienta!

Aceste 2 ingrediente sunt esentiale pentru un somn odihnitor!

Iata de ce ai nevoie:

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!