"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

La o saptamana dupa data de expirare precizata pe ambalaj, laptele se poate mentine comestibil si sanatos. Este usor sa-ti dai seama daca laptele s-a alterat verificandu-i gustul, mirosul si aspectul.

 

Perioada de valabilitate a unor produse alimentare care, prin lege, trebuie sa fie precizate in mod clar pe ambalajul produselor, nu este un indicator real al calitatii produselor alimentare, sustin unii experti britanici. Cele mai multe alimente sunt perfect sigure pentru consum chiar si dupa data de expirare tiparita pe eticheta. Cercetatorii subliniaza faptul ca data precizata vizeaza in primul rand gradul de prospetime a ingredientelor, care nu devin daunatoare dupa expirare.

 

exista alimente care pot fi consumate in siguranta si dupa data de expirare

1. Ouale

 

Depozitate in mod corespunzator la frigider, ouale se pot mentine proaspete pana la trei-cinci saptamani. Desigur, ouale scoase din frigider, tinute la caldura, apoi bagate iar la frigider se vor strica mult mai repede, asa ca nu tine la temperatura camerei decat ouale pe care intentionezi sa le prepari in aceeasi zi.

 

2. Laptele

 

La o saptamana dupa data de expirare precizata pe ambalaj, laptele se poate mentine comestibil si sanatos. Este usor sa-ti dai seama daca laptele s-a alterat verificandu-i gustul, mirosul si aspectul, mai ales dupa ce il fierbeti.

 

3. Ketchup-ul

 

Daca pastrezi ketchup-ul in frigider, acesta isi mentine calitatea pana la sase luni de la data de expirare, fiind perfect sigur pentru consum chiar si dupa aceasta perioada. Desigur, daca observi urme de mucegai sau modificari de miros, cel mai indicat este sa il arunci.

PUBLICITATE

 

4. Uleiul de masline

 

Perioada de valabilitate a uleiului de masline este de pana la doi ani. Pentru a-si mentine proprietatile nutritive pe aceasta perioada de timp, se recomanda sa-l pastrezi intr-un loc racoros si intunecos.

 

5. Muraturile

 

Odata desfacute borcanele, perioada de valabilitate a muraturilor este de un an daca le pastrezi la frigider; acelasi lucru este valabil si pentru masline.

 

6. Otetul

 

Perioada de valabilitate a otetului este aproape nelimitata. Chiar daca apar unele modificari de culoare sau se formeaza depuneri, otetul tot poate fi utilizat in siguranta.

 

7. Mierea

 

Mierea de buna calitate nu-si pierde in timp proprietatile nutritive, asa ca poate fi pastrata pe perioade nelimitate de timp.

 

8. Cafeaua

 

Cafeaua boabe nefolosita dupa desigilarea ambalajului se mentine proaspata chiar si trei pana la cinci luni de la data de expirare. Boabele de cafea nu-si pierd proprietatile nici dupa sase luni.

 

9. Untul

 

Untul poate fi consumat in siguranta si la doua saptamani dupa data de expirare. Pastrat la congelator, se poate mentine proaspat pana la noua luni.

 

10. Condimentele

 

Scortisoara, piperul, ardeiul iute, la fel ca mai toate condimentele deshidratate, isi pastreaza proprietatile pe o perioada de pana la doi ani dupa data de expirare imprimata pe ambalaj. In schimb, este foarte important sa le pastrezi in borcane si sa le depozitezi intr-un loc uscat si intunecos.

 

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE