"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × one =

two × 2 =

Un articol de Cristian Iacov

Uleiul de masline este tot mai des folosit la gatit, inclusiv la noi, intrucat este o alternativa mai sanatoasa si mai gustoasa pentru uleiul de floarea soarelui.

 

Originar din zona mediteraneana, uleiul de masline detine multiple beneficii pentru sanatate. Acesta scade nivelul de colesterol rau si creste nivelul de colesterol bun, prevenind astfel bolile cardiace.

 

exista metode simple prin care poti verifica puritatea si calitatea uleiului de masline cumparat

In plus, este deosebit de benefic pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala si diabet zaharat. Singurul dezavantaj al uleiului de masline consta in pretul sau destul de piperat, fapt care incurajeaza raspandirea produselor contrafacute, care sunt comercializate la preturi mai mici si sunt prezentate drept ulei autentic, desi au o calitate slaba si contin multe impuritati.

 

Consumul de ulei de masline de calitate slaba poate fi nociv pentru sanatatea noastra, a consumatorilor. Se practica mai ales imultirea uleiului de calitate cu ulei ieftin si amestecarea acestuia cu clorofila si soia pentru a imita culoarea si textura specifica uleiului de masline veritabil.

 

Prin urmare, este important sa stim sa facem diferenta intre produsele de calitate si cele derizorii. Nu-i tocmai usor, dar exista anumite trucuri care ne pot ajuta in aceasta privinta.

 

Atunci cand este pastrat la frigider, uleiul de masline tinde sa se ingroase si sa capete o consistenta tulbure. Tinut ulterior la temperatura camerei, insa, acesta isi recapata forma lichida, mai putin densa. Fa acest test pentru a te asigura ca ai cumparat un produs original.

 

Un alt truc consta in a testa cat de inflamabil este uleiul, intrucat uleiul de masline veritabil arde mai usor decat cel contrafacut. Este un mod periculos de a afla dar, in ultima instanta, metoda ramane in picioare.

 

Totusi, cel mai bun mod de a te asigura ca produsul cumparat este unul original consta in procurarea uleiurilor fabricate si distribuite de catre producatorii certificati de renume. Este important ca producatorii sa detina certificate care sa ateste faptul ca uleiul este curat si organic. Ai grija, insa, un pret mai ridicat nu garanteaza neaparat o calitate mai buna.

 

Chiar daca ai cumparat ulei de buna calitate, este important sa respecti conditiile optime de pastrare a acestuia pentru a te asigura ca isi mentine proprietatile intacte. Uleiul de masline trebuie tinut departe de surse de caldura si de lumina solara. Cel mai indicat este sa-l pastrezi in frigider.

 

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.