"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Priveste-te in oglinda si zambeste larg. Dantura ar trebui sa arate la fel de ingrijit ca restul corpului. In mod ideal, dintii trebuie sa fie drepti si bine proportionati in raport cu fizionomia fetei. Forma, aspectul, culoarea si dimensiunea dintilor dezvaluie o serie de trasaturi unice pentru fiecare dintre noi.

 

Dintii iti ofera indicii pretioase cu privire la personalitatea ta si cea a altor persoane. Iata pe scurt ce poti afla despre tine si despre cei din jur analizand mai atent aspectul danturii.

 

1. Dinti de forma convexa:

 

starea si aspectul dintilor pot furniza lucruri interesante despre personalitate

Aceasta forma este caracteristica persoanelor vorbarete si chiar vociferante, care tind sa fie agresive si nu se impaca bine cu refuzul. La contactul cu astfel de persoane, reactia subconstienta este de a manifesta rezerva si precautie. La femei, forma convexa este mai putin pronuntata decat la barbati, iar acest aspect le confera un aspect agreabil si un aer convingator si impunator.

PUBLICITATE

 

2. Dantura mixta, cu forma atat convexa cat si concava:

 

In acest caz, partea inferioara a dintilor este convexa, in timp ce partea superioara este concava. Aceasta dispunere a dintilor este denumita, de regula, „dantura rasturnata”, si este caracteristica persoanelor convingatoare, care se exprima cu usurinta si intr-o maniera elocventa. In schimb, aceste persoane nu prea au parte de noroc in cariera. De multe ori, sfarsesc prin a fi abandonate de sustinatori atunci cand nu reusesc sa se impuna in competitiile publice. Le lipseste norocul castigatorului, si de multe ori termina cursa pe locul doi.

 

3. Dinti ascutiti:

 

Acest tip de dantura se aseamana cu dintii de soarece. Dintii sunt ascutiti si eficienti, si sunt asociati, de regula, cu persoanele foarte inteligente care se impun, in special, in domeniile tehnice de expertiza. Aceste persoane au aptitudini pentru stiintele exacte, sunt bine calculate si, in general, au un start bun in viata, dar tind sa se impotmoleasca in fata obstacolelor si a provocarilor ivite pe parcurs.

 

4. Dinti inegali:

 

Persoanele care au dintii inegali – cand mici, cand mari, cand ascutiti, cand netezi – tind sa fie lacome, punand mereu propriile interese pe primul loc. Pot fi impulsive, agresive, inconsecvente si, de multe ori, contradictorii, gandind intr-un fel si actionand intr-un cu totul alt fel. Firi temperamentale, aceste persoane intampina mari probleme in relatiile sentimentale, fiind complet ocolite de noroc in chestiunile amoroase. Pentru a fi fericite, trebuie sa invete sa se tempereze si sa isi gestioneze mai bine sentimentele si emotiile.

 

5. Dinti de forma concava:

 

Spre deosebire de dintii convecsi, dintii concavi confera un aer dizgratios, respingator. Se recomanda ca persoanele care se incadreaza in acest tipar sa isi ajusteze forma danturii la stomatolog. Potrivit opiniei medicale, aceste persoane ar putea mosteni o boala genetica.

 

6. Dinti cu gingii proeminente:

 

Gingiile foarte proeminente, care se fac remarcate cu usurinta de fiecare data cand o persoana zambeste sau rade, sunt asociate cu lipsa de noroc in relatii, in special in cele familiale. Persoanele respective se separa, adeseori, de familie inca de la varste fragede. Nu intruchipeaza tiparul „bunului familist”, fiind mult mai apropiate de prieteni decat de rude. Legat de infatisare, fizionomia inegala a dintilor este asociata cu persoanele care nu inspira incredere. Abordeaza cu reticenta relatiile cu acestea.

 

7. Dintii cu aspect zimtat:

 

Acest tip de dinti este caracteristic persoanelor active si implicate, mai ales in chestiunile legate de serviciu. Ele dau mereu dovada de initiativa, emit idei inovatoare si sunt, totodata, pasionale si sincere. Au un talent aparte pentru gestionarea relatiilor publice si socializeaza foarte usor. Uneori pot trece drept incapatanate si certarete.

 

8. Dinti mici cu aspect ingrijit:

 

Persoanele cu dintii mici tind sa fie foarte zgarcite. Pentru ele, totul se invarte in jurul banilor si nimic nu le motiveaza mai mult decat promisiunea unei recompense financiare. Tind sa fie geloase si circumspecte, neavand incredere in nimeni. Existenta unei strungi intre dintii din fata indica, de asemenea, o fire nechibzuita, risipitoare.

 

9. Dinti disproportionati in raport cu dimensiunile fetei:

 

In acest caz, dintii par a nu se potrivi cu fizionomia fetei, indeosebi atunci cand sunt prea lungi, iar fata prea scurta. Acest aspect este corelat cu un numar mai mare de obstacole in viata. Din punct de vedere cultural, aceasta fizionomie este evitata in societatile matriarhale din China, unde se crede ca femeile din acest tipar nu sunt potrivite pentru rolul de sotie.

 

10. Dinti ingrijiti, dar cu structura inegala:

 

In acest caz, dintii sunt cand mici, cand mari, cand inclinati inainte, cand inclinati inapoi, cand prea lungi, cand prea scurti. Chiar daca au aspect ingrijit, structura lor este foarte inegala. Se recomanda ca persoanele cu acest tip de dantura sa poarte aparat dentar de la o varsta cat mai frageda.

 

Legat de personalitate, aceasta dispunere a danturii desemneaza o persoana imatura si pusa pe sotii. Desi cu acest comportament cauta sa castige simpatia celor din jur, de multe ori devin obositoare si iritante. Daca dintii din fata au aspect rasturnat sau inegal, persoanele respective pot avea dificultati in relatiile cu parintii, indiferent daca se separa sau nu de familie.

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE