"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Maya

Persoanele care locuiesc in zonele urbane prezinta un risc mai ridicat de a dezvolta cancer la plamani, in comparatie cu cei care locuiesc in zone rurale, de deal sau montane.

PUBLICITATE

Aerul pe care il respiri este de o importanta vitala, dar poate fi si una dintre cauzele cancerului la plamani. Fumatul, smogul dar si afectiunile genetice pot contribui la dezvoltarea acestei boli.

calitatea slaba a aerului respirat este principalul vinovat pentru aparitia cancerului pulmonar

PUBLICITATE

Minerii sunt expusi unor pericole sporite. Aerul din zonele joase este mult mai gros, insemnand ca e mai bogat in oxigen. Acest compus are multe avantaje, insa conform expertilor, poate fi extrem de periculos. Oxigenul este considerat destul de neobisnuit, si atunci cand mananci corpul il foloseste ca sa digere alimentele si sa le transforme in energie.

PUBLICITATE

Oxidarea este un proces metabolic prin intermediul caruia corpul produce niste radacini libere periculoase, care pot cauza cancer. Aceste radacini libere au capacitatea de a produce un dezastru in organism- pot distruge ADN-ul, pot provoca mutatii ale celulelor sau pot provoca cancer.

Acest proces are loc in mod natural, insa poate vrei sa iei in considerare sansa de a stopa aparitia bolii. Orice loc aflat peste nivelul marii este benefic. Petrece-ti mai mult timp la munte. Aerul este mai bun acolo si activitatea plamanilor e si ea imbunatatita de acest aspect, intrucat oxigenul este mai putin periculos.

PUBLICITATE

Cercetatorii americani au condus un studiu important in privinta acestei situatii. Conform calculelor efectuate, numarul persoanelor care sufera de cancer la plamani descreste la fiecare 1000 de metri altitudine.

PUBLICITATE

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati
toate link-urile intacte.

Despre Autor:

PUBLICITATE

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]