"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Ce este reflexoterapia?

O femeie a impartasit experienta ei pe retelele de socializare: folosind pur si simplu clesti pentru rufe a reusit sa scape de toate simptomele de durere cu care se confrunta.

Reflexoterapia este o ramura a medicinei care presupune aplicarea de presiune pe anumite puncte de pe corp. Metoda este cu atat mai adecvata pentru stimularea punctelor de pe urechi, intrucat acestea au numeroase terminatii nervoase.

presopunctura ofera mijloace de vindecare foarte eficiente

Cu ajutorul clestilor de rufe, poti aplica presiune pe anumite terminatii nervoase pentru a scapa de durerile recurente.

La fel ca orice alta parte a corpului, urechea se afla in stransa legatura cu diferite alte zone ale corpului, comunicand in mod direct cu acestea prin intermediul terminatiilor nervoase comasate in 6 puncte specifice.

Aplicarea de presiune pe aceste puncte vindeca durerea din zone specifice ale corpului:


1. Durerile de umeri si de spate

Partea superioara a urechii corespunde regiunii spatelui si a umerilor. Aplica o clema in acest loc si mentine-o asa timp de 60 de secunde. Astfel vei detensiona si reduce durerile musculaturii spatelui.

PUBLICITATE

Pentru rezultate optime, repeta procedura de mai multe ori pe parcursul zilei.


2. Organele interne

Imediat sub punctul corespunzator spatelui este situat punctul organelor interne. Acest punct este in stransa legatura cu toate organele corpului. Chiar si masarea usoara a acestui punct cu degetele poate ajuta.


3. Articulatiile

Partea superioara centrala a pavilionului urechii corespunde articulatiilor. Aplica presiune folosind o clema de rufe pentru a atenua durerile articulare si ale degetelor de la picioare.


4. Sinusurile si gatul

Partea inferioara a urechii corespunde gatului si sinusurilor paranazale. Atunci cand esti racit sau ai un debut de infectie a sinusurilor, aplicarea unui clestisor de rufe aici poate face minuni.


5. Digestia

Chiar sub punctul sinusurilor si al gatului se afla punctul digestiei. Acesta reduce sau elimina complet crampele si durerile de stomac. Metoda poate inclusiv preveni instalarea acestora.

6. Capul si inima

Urechea este conectata inclusiv la cele mai importante doua parti ale corpului: capul si inima. Durerile de cap sau problemele cardiace pot fi atenuate prin simpla apasare a acestui punct folosind un clestisor de rufe.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...