"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Cristian Iacov

Locuinta trebuie sa fie un templu si o oaza de relaxare si de recuperare. Cu toate acestea, in prezent caminele noastre ascund tot mai multe substante periculoase: infama formaldehida, nitrobenzenul si clorura de metilen, toate cancerigeni ce se regasesc in produsele de uz zilnic din cauciuc sau plastic, in coloranti si in parfumuri.

PUBLICITATE

Iata o lista de produse care trec drept inofensive, dar genereaza numeroase probleme de sanatate!

PUBLICITATE

toti avem prin casa obiecte care ne pot imbolnavi de cancer

PUBLICITATE

1. Lumanarile

PUBLICITATE

Potrivit unui studiu realizat de Consumer Product Safety Commission din SUA (CPSC), 40 la suta din lumanarile de pe piata contin fire de plumb in interiorul fitilelor. Lumanarile parfumate sunt prevazute cel mai adesea cu fitile de plumb. Uleiurile parfumate inmoaie ceara, astfel incat producatorii folosesc plumb pentru a rigidiza fitilele.

PUBLICITATE

O lumanare cu un fitil cu continut de plumb emana de cinci ori mai mult plumb decat cantitatea considerata periculoasa pentru copii, cantitate ce depaseste cu mult standardele Agentiei pentru Protectia Mediului (EPA) cu privire la poluarea aerului exterior, declara CPSC. Expunerea la cantitati mari de plumb creste riscul dereglarilor hormonale, al problemelor de comportament, si cauzeaza dificultati de invatare si multe alte probleme de ordin fizic. Pentru a asigura o iluminare difuza si intima in locuinta fara a-ti pune in pericol sanatatea, poti folosi in schimb lumanari din ceara de albine cu fitil de bumbac.

2. Odorizantele de camera

PUBLICITATE

Multe odorizante contin in formulele lor cancerigeni, compusi organici volatili si toxine precum esteri de acid ftalic. Un studiu al Consiliului Apararii Resurselor Naturale (NRDC) asupra unui numar de 13 odorizante de uz casnic a constatat ca majoritatea produselor testate contin chimicale care pot agrava astmul si afecta dezvoltarea organelor reproducatoare.

PUBLICITATE

Potrivit unui studiu din 2008 desfasurat de Anne Steinemann de la Universitatea din Washington, toate odorizantele testate au emanat chimicale reglementate ca fiind toxice sau periculoase conform dispozitiilor legilor federale, inclusiv substante cancerigene de risc direct. Niciuna dintre aceste substante chimice, insa, nu a fost trecuta pe etichetele sau pe fisa cu informatiile de siguranta a produselor. In loc de acestea, foloseste parfumuri naturale pe baza de uleiuri esentiale.

3. Materialele pentru pictura si lucru manual

PUBLICITATE

Anumite consumabile de arta, cum sunt vopselurile epoxidice si adezivii de ciment din cauciuc, vopselurile si solventii acrilici, si

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]