"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Ceara din urechi, sau cerumenul, este o problema care ne ingrozeste pe multi dintre noi, deoarece tindem sa o corelam in mod direct cu impuritatile si murdaria care trebuie eliminate cu orice pret.

PUBLICITATE

Dar cerumenul joaca un rol esential in protejarea segmentelor interne ale urechilor tocmai impotriva acestor impuritati, a prafului si a bacteriilor. Practic, actioneaza ca o bariera impotriva particulelor si microorganismelor care nu trebuie sa patrunda in ureche.

otetul si uleiul de masline curata si elimina eficient dopurile de clei

PUBLICITATE

Corpul nostru are propriile sale mijloace de a elimina in mod natural excesul de cerumen, dar atunci cand, din diverse motive, acest lucru nu se intampla, rezultatul este formarea dopurilor de ceara.

PUBLICITATE

Blocajele, sau dopurile de ceara, pot fi destul de dureroase si pot duce la o scadere a acuitatii auditive, asa ca trebuie sa stim cum sa le indepartam in mod corect.

Multi oameni folosesc betisoare pentru curatarea urechilor, care tind sa faca mai mult rau decat bine. Folosirea betisoarelor igienice poate sa impinga acumularile de ceara si mai adanc in canalul urechii, ducand adeseori la complicatii.

PUBLICITATE

Asadar, haide sa aruncam impreuna o privire peste sfaturile avizate ale unui medic cu experienta, Dr. David Hill.

PUBLICITATE

Potrivit acestuia, o solutie obtinuta combinand otet de mere si ulei de masline in cantitati egale poate fi deosebit de eficienta in eliminarea dopurilor de ceara incapatanate si dureroase.

Cine ar fi crezut ca lucrurile pot fi atat de simple!

PUBLICITATE

Ce bine era sa fi aflat si eu de metoda asta mai devreme…

PUBLICITATE

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

PUBLICITATE

Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”
Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]