"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Stiai ca te pui in pericol de fiecare data cand stai in masina, pornesti motorul si dai drumul la ventilatie?

Citeste mai departe ca sa afli la ce riscuri te expui.

pornirea aerului conditionat imediat dupa aprinderea motorului atrage o serie de pericole grave
Manualele de utilizare a automobilelor ne sfatuiesc sa deschidem geamurile masinii inainte de a porni instalatia de aer conditionat, in schimb nu dau nicio explicatie cu privire la acest lucru. Precizeaza doar ca sprijina performanta masinii.

Atunci cand lasi masina parcata in exterior, ai mereu in vedere sa inchizi geamurile. Totusi, chiar daca ai parcat masina la umbra, in interior se pot acumula 400-800 mg de benzen. In cazul in care lasi masina in soare, la o temperatura de peste 16 grade Celsius, nivelul de benzen poate atinge valori cuprinse intre 2000 si 4000 mg, adica de 40 de ori mai mult decat limita maxima admisibila.

Inhalezi benzen de fiecare data cand stai in masina cu geamurile inchise, iar aceasta toxina are efecte nocive asupra tesutului osos, a ficatului si a rinichilor, provocand aparitia cancerului. Mai mult, organismul trebuie sa depuna mult efort pentru a elimina benzenul, iar procesul este de durata.

Cercetarile in domeniu au indicat ca instalatia de aer conditionat a masinii intai scoate tot aerul incalzit si abia pe urma incepe sa raceasca aerul din interior. Benzenul, toxina care poate cauza cancer, este expulzat impreuna cu aerul incalzit.

In concluzie, este bine sa ai in vedere toate aceste lucruri de acum inainte. Pentru a-ti proteja organismul de aceasta toxina cancerigena, de fiecare data cand te urci in masina nu uita sa deschizi geamurile pentru cateva minute, chiar daca nu simti niciun miros suspect, si abia apoi sa pornesti aerul conditionat. Este bine sa faci acest lucru si inainte de a porni motorul.

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este

autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre

caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe

care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire

generatiilor viitoare!”
Pe Calin

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.