"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Fibroamele, denumite si leiomioame uterine, se numara printre cele mai raspandite tumori musculare necanceroase ale uterului. Aproximativ 80% din femei dezvolta aceasta problema pana la varsta de 50 de ani.

Cauza exacta a fibroamelor uterine nu a fost inca elucidata. Se cunosc, insa, o serie de factori care favorizeaza dezvoltarea acestor tumori. Printre ei se numara: bagajul genetic, anomaliile sistemului circulator sau vascular, dezechilibrele hormonale si alti factori de crestere.

Majoritatea femeilor cu fibrom nu resimt niciun fel de simptome. Atunci cand se manifesta, insa, simptomele includ: sangerari menstruale abundente, prelungirea ciclului menstrual, dureri si presiune in zona pelviana, probleme ale vezicii urinare, presiune rectala si dureri ale spatelui inferior.

Fibroamele uterine sunt, de regula, benigne. Inclusiv in aceste cazuri, insa, ele pot provoca mult disconfort fizic si pot duce la complicatii precum anemii post-hemoragice. In cazuri izolate, pot genera chiar complicatii cu privire la sarcina.

Atunci cand simptomele nu se manifesta, in general nu este nevoie de tratament medicamentos. In toate celelalte cazuri, indeosebi atunci cand simptomele sunt severe sau genereaza complicatii, trebuie stabilit un diagnostic corect, in functie de care se prescrie un tratament adecvat. Poti corobora tratamentul conventional cu remedii casnice pentru a potenta efectele terapiei astfel:

PUBLICITATE

compresele cu ulei de ricin sunt de ajutor in vindecarea fibroamelor uterine height=”340″ src=”https://secretele.com/wp-content/uploads/2015/09/tratamente-naturale-fibrom-uterin.jpg” title=”” width=”640″ />

Comprese cu ulei de ricin

Aplicarea pe abdomen a unei comprese imbibate in ulei de ricin stimuleaza sistemul circulator si sistemul limfatic, crescand totodata numarul limfocitelor (celulele imunitare), ceea ce stimuleaza eliminarea din organism a toxinelor responsabile pentru aparitia bolii. Multi terapeuti specializati in medicina holistica atribuie acestor toxine un rol important in dezvoltarea de fibroame.

Uleiul de ricin contine acid ricinoleic, care detine proprietati anti-inflamatorii. Remediul pe care ti-l prezentam in continuare poate ajuta la reducerea dimensiunilor fibroamelor, avand inclusiv efecte analgezice.

1. Inmoaie in ulei de ricin o compresa sterila.

2. Aplic-o pe abdomen si acoper-o cu o folie de plastic.

3. Asaza deasupra o perna electrica sau o sticla cu apa fierbinte, dupa care acopera zona cu un prosop.

4. Mentine compresa astfel timp de aproximativ o ora, dupa care o poti indeparta.

5. Repeta acest procedeu de trei sau patru ori pe saptamana timp de cel putin o luna, sau pana la ameliorarea simptomelor.

Radacina de papadie

Multi medici

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE