"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Gandurile si proiectiile noastre se rasfrang asupra lumii care ne inconjoara, dar mai ales asupra fiecaruia dintre noi in parte.
Imaginatia noastra lucreaza cel mai eficient atunci cand suntem relaxati.

 De aceea, dimineata imediat dupa trezire si seara inainte de culcare sunt momentele cele mai potrivite ale zilei pentru a practica exercitii de vizualizare a propriului trup in forma sa optima.

Reflexoterapia inlesneste si sustine relaxarea profunda a trupului si a mintii, stari in care suntem cel mai receptivi si mai deschisi la tehnicile de autosugestie, foarte asemanatoare hipnozei. Practica reflexoterapiei ne cufunda intr-o stare de destindere care amplifica efectele gandurilor pozitive pe care ni le inoculam in astfel de momente.

reflexologia ofera mijloace eficiente de reducere a stresului

Creierul uman functioneaza precum un computer – avem abilitatea innascuta de a programa si de a sterge orice ganduri si sentimente care se rasfrang asupra cursului vietilor noastre propriu-zise sau proiectate.

Reflexoterapia influenteaza in mod discret functionarea organelor, a glandelor, si a fiecarei zone corporale in parte prin stimularea zonelor reflexogene/punctelor de presopunctura din regiunea picioarelor, a mainilor, a fetei si a urechilor.

PUBLICITATE

Aceste zone ale corpului au mii de terminatii nervoase – exista 15.000 de nervi numai in extremitatile picioarelor! Acesta este motivul pentru care reflexoterapia are efecte calmante si linistitoare.

Pentru multi dintre noi, una dintre principalele manifestari ale stresului a devenit astazi mancatul in exces. Desi ne ajuta sa ne relaxam intrucatva, este evident ca excesele alimentare sunt daunatoare asupra sanatatii corpului. Reflexoterapia poate reprezenta un substitut excelent pentru aceste accese bulimice nocive, ajutand la detensionarea intregului corp.

Ori de cate ori ne desfatam cu exercitii de relaxare, indiferent sub ce forma, ne simtim mai impliniti, mai iubiti, mai echilibrati si mai bine racordati la trupurile noastre. Iar reflexoterapia poate ajuta inclusiv in curele de slabire si in alegerea unor obiceiuri de viata mai sanatoase. Prin stimularea zonelor reflexogene indicate pentru piciorul stang, ilustrat in diagrama alaturata, putem influenta in mod direct functionarea glandelor, a organelor si a sistemului nervos, ceea ce ne ajuta sa ne simtim si sa aratam mai bine.

Folosind degetul mare sau degetul aratator, apasa pe rand timp de cinci secunde fiecare dintre zonele indicate mai jos.

Nota: diagrama de mai sus ilustreaza talpa piciorului

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE