"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

„Unde m-as afla acum daca as fi crema de corp?”, rostesc cu voce tare in timp ce-mi caut lotiunea preferata. Apoi exclam: „Aha! Aici erai. Ai reusit sa te rostogolesti sub pat.”

 

Vorbesc adeseori cu mine insumi, si mereu cu voce tare. Si asta nu numai acasa, cand nu ma poate auzi nimeni. Vorbesc cu mine in timp ce merg pe strada, cand sunt la birou, sau cand ies la cumparaturi.

 

Verbalizarea gandurilor ma ajuta sa materializez lucrurile la care ma gandesc. Ganditul cu voce tare ma ajuta sa inteleg mai bine ceea ce fac sau ceea ce se petrece in jurul meu.

 

Daca si tu te afli in situatia mea, afla ca nu esti nebun ci mai degraba genial!

 

potrivit psihologilor si neurologilor, oamenii care vorbesc singuri sunt foarte inteligenti

Desigur, asta ma face si sa par nebun. Doar saritii vorbesc cu ei insisi, nu? Tot timpul la taclale cu vocile din capul lor. Odata ce esti vazut bombanind din gura de unul singur, esti luat imediat drept bolnav mintal.

 

Sunt sigur ca multi dintre cei care m-au vazut cutreierand strazile orasului si vorbind de unul singur au gandit inclusiv ceva de genul „ia uite-l si pe drogatul asta, n-are nicio treaba, e-n filmul lui.”

PUBLICITATE

 

Sunt sigur ca in momentele alea sunt intreg Gollum din „Stapanul inelelor”.

 

Ei bine, de data asta ati ras degeaba de mine, ratatilor infumurati care m-ati privit chioras mai devreme!(Apropo, VA VAD!).

 

Vorbitul de unul singur, se pare, este un semn de genialitate.

 

Cei mai destepti oameni de pe pamant vorbesc cu ei insisi. Arunca o privire peste monologurile interioare ale celor mai mari ganditori ai lumii. Arunca o privire asupra literaturii in versuri! Arunca o privire asupra istoriei!

 

Albert Einstein obisnuia sa vorbeasca de unul singur. Nefiind din cale-afara de sociabil pe vremea copilariei si adolescentei, a preferat sa dialogheze cu el. Potrivit einstein.org acesta „obisnuia sa isi verbalizeze gandurile, vorbind cu sine insusi in soapta.”

 

Ai vazut? Nu sunt singurul, si nu sunt dus cu pluta. Sunt doar al dracului de destept. Ha!

 

Vorbitul cu tine insuti iti face creierul sa lucreze mai eficient!

 

Intr-un studiu publicat in Jurnalul trimestrial de psihologie experimentala (Quarterly Journal of Experimental Psychology), psihologii Daniel Swigley si Gary Lupya au emis ipoteza ca vorbitul

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3 4
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE