"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Cand boala evolueaza, expertii in medicina traditionala chinezeasca cred ca acest lucru se intampla ca urmare a unui dezechilibru dintre elementele yin si yang, mai pe inteles – pierderea conexiunii dintre organele interne.

Nu este simplu sa intelegi, mai ales daca nu ai cunostinte in domeniul medicinei chinezesti. Nu toata lumea este dispusa sa studieze aceasta teorie, insa eu vreau sa ma conving daca exista o modalitate simpla de a reda corpului echilibrul si armonia.

Se spune ca, la inceput, 90% din oameni nu pot sta in aceasta pozitie mai mult de 4-5 secunde.

Acest exercitiu poarta numele de “Jin Ji Du Li” in traducere “Cocosul auriu sta intr-un picior”.

Vezi mai jos cum sa faci exercitiul! Daca stai in aceasta pozitie mai putin de 10 secunde, inseamna ca organele tale interne sunt la varsta de peste 60 de ani!

acest exercitiu chinezesc celebru te ajuta sa previi imbolnavirile

Odata cu practicarea acestui exercitiu, sangele coboara catre zona membrelor inferioare, avand un efect pozitiv in privinta hipertensiunii, diabetului, osteoporozei, bolii radiculitis, in cazul unor simptoame de atrofiere a creierului, sau altor boli. Deasemenea, exercitiul este util si in cazul durerilor de cap, ametelilor, tiuitului din urechi sau pierderii echilibrului.

PUBLICITATE

Practicarea regulata a acestui exercitiu are un efect pozitiv in cazul oamenilor care au probleme de circulatie ( extremitati-maini, picioare- reci).

Aceasta metoda trateaza cauza bolii, si, odata cu aceasta , metoda ajuta si la intarirea sistemului imunitar. Se amplifica increderea ( la cel mai inalt nivel) si se reda, prin intermediul sau, echilibrul emotional ( in cazul persoanei care practica miscarile).

Cum sa exersezi:

Inchide ochii, lasa mainile pe langa corp si ridica unul din picoare, indoindu-l de la genunchi.

O conditie obligatorie este sa nu deschizi ochii. In acest caz, privirea nu ajuta corpul sa-si mentina pozitia, cum face de obicei, cand prin intermediul ei, creierul este mobilizat sa stabileasca echilibrul cu organele interne, ca sa mentina echilibrul general al corpului.

Daca te hotarasti sa faci acest exercitiu, incepe prin a sta cateva secunde intr-unul din picioare, si mareste timpul treptat la cateva minute.

Exercitiul nu este dificil, si il poti face in fiecare dimineata, dupa ce te-ai trezit.

Este important sa nu subestimezi exercitiul, intrucat acesta te poate ajuta la prevenirea

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE