"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Daca te pasioneaza perspectiva existentei spiritului uman si te framanta incertitudinea acestei probleme, afla ca nu esti singurul. Fascinatia pentru sufletul uman a determinat cele mai sclipitoare minti ale omenirii sa-i cerceteze misterele inca din cele mai vechi timpuri. Speculatii sunt nenumarate, dar cercetatorul rus Konstantin Korotkov s-ar putea sa fi gasit, intr-adevar, cheia acestei enigme. Folosindu-se de o tehnica descoperita pentru prima oara de catre Semion Kirlian in anul 1939, Korotkov pretinde ca ar fi capabil sa surprinda momentul exact al desprinderii sufletului de corp in clipa mortii, utilizand metoda fotografiei bioelectrografice, cunoscuta si sub denumirile de electrofotonica, sau fotografia Kirlian, denumita astfel in memoria inventatorului metodei in urma cu aproape 76 de ani.

exista numeroase marturii si dovezi grafice ale separarii sufletului de corpul fizic in momentul mortii

 

Modul de functionare poate fi explicat in termeni relativ usor de inteles. Pornind de la principiul ca fotografia Kirlian poate capta energia vitala a unei fiinte vii prin generarea de campuri incarcate electromagnetic, si folosind un dispozitiv de emisie de gaze pentru a capta acea energie intr-un proces cunoscut sub numele de vizualizare cu descarcare gazoasa sau GDV, cercetatorul sustine ca poate manipula acest proces pentru a surprinde momentul exact al iesirii sufletului din corp. Exista numeroase interviuri, imagini si inregistrari video care detaliaza si dovedesc aceste evenimente explicate de Konstantin Korotkov. Acest tip de fotografie este utilizata in principal pentru a masura descarcarile electrice coronariene, precum si pentru masurarea a diferite aspecte ale energiei electrice in timpul transmiterii ei prin fire. In schimb, ceea ce ne descrie cercetatorul rus Konstantin Korotkov in cazul de fata a devenit posibil doar multumita progresului tehnologic din ultimii ani.

 

Din cele mai vechi timpuri, omenirea a crezut ca fiecare trup are propriul suflet. Descoperirea recenta a lui Konstantin Korotkov, insa, are acum potentialul de a ne confirma o data pentru totdeauna ca sufletul exista, la fel ca si viata de dupa moarte, la care multi dintre noi speram cu ardoare. Este vorba aici despre un experiment extraordinar de important, care nu trebuie trecut in plan secund fara a fi bine aprofundat si verificat. Nu exista intrebari care, la un moment dat in istorie, sa nu-si fi gasit un raspuns, cel putin partial. Cu toate acestea, chestiunea existentei sufletului nu-si poate gasi raspunsul, cel putin deocamdata, decat prin intermediul dovezilor vizuale ale iesirii sale din corp. Aceasta separare a sa de trup ne poate confirma existenta sa in acelasi trup pe timpul vietii. In caz contrar, nu ne ramane decat sa continuam sa ne punem intrebari pana in ziua cand, inevitabil, vom afla raspunsul pe pielea noastra.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE