"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Banii fac jocurile, iar industria farmaceutica nu are niciun interes sa joace cu cartile pe fata. Acesta este adevarul dureros. Numai in 2014, marile companii farmaceutice au avut profituri de peste 100 de miliarde de euro din vanzarile de medicamente impotriva cancerului. Asta in timp ce in 2012, sumele totale incasate au depasit 235 miliarde de euro, bani pe care pacientii i-au scos din buzunar pentru a-si procura tratamentele pentru bolile de care sufera.

PUBLICITATE

In lume, realitatea infricosatoare este ca, in medie, unul din trei oameni se imbolnaveste mai devreme sau mai tarziu de o forma de cancer. Riscurile sunt si mai mari in cazul barbatilor, pana la 50%. Statisticile ofera o perspectiva sumbra a unei boli nimicitoare care se poate instala pe neasteptate si in orice moment.

Numarul imbolnavirilor de cancer la nivel mondial este in continua crestere!

PUBLICITATE

industria farmaceutica nu are niciun interes sa produca un leac impotriva cancerului

PUBLICITATE

In urmatoarele doua decenii, se estimeaza ca numarul de cazuri de cancer va creste cu aproape 70%. Iar aceasta crestere uriasa porneste de la o cifra actuala deja infricosatoare: 14 de milioane de cazuri pe an. Cea mai ciudata, insa, este discrepanta evidenta dintre sumele investite pentru cercetare in industria cancerului si gradul de interes manifestat pentru gasirea unui leac propriu-zis. In mod normal, companiile direct interesate sa incaseze bani de pe urma acestei boli ar trebui sa munceasca pe branci pentru a gasi un leac eficient si definitiv. Dar asta nu se intampla, pentru ca acestea aleg cealalta cale, aceea de a vinde pseudotratamente care sa le asigure un profit constant si pe termen lung.

Cancerul – O afacere profitabila

PUBLICITATE

Majoritatea oamenilor nu privesc tratamentele anticancer ca pe o afacere, dar exact asa stau lucrurile in realitate. Privind lucrurile din acest unghi, devine evident ca asistam la apogeul celei mai prospere afaceri de pe intreg globul. Iata de ce, pentru a-si asigura pe mai departe o cifra de afaceri grasa, aceste companii au tot interesul ca aceasta boala si isteria din spatele ei sa ia amploare si sa nu aiba un antidot propriu-zis.

PUBLICITATE

Pentru populatia de rand, realitatea actuala este ca un diagnostic de cancer este sinonim cu ruina financiara, cu sau fara asigurari de sanatate. Iar averea investita nu face altceva

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]