"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 + 11 =

one × five =

Un articol de Cristian Iacov

loading...

Persoanele care petrec mult timp stand pe scaun, mai ales la locul de munca, sau cele sedentare, se confrunta cel mai adesea cu dureri de spate severe. Durerile lombare sunt un lucru obisnuit in randul persoanelor inactive.

Durerile de spate se instaleaza din cauza posturii corporale incorecte, care suprasolicita vertebrele si musculatura lombara. Ele pot aparea inclusiv ca urmare a stressului si a oboselii.

Daca suferi de aceste dureri, si nu poti sa adormi din cauza lor, avem doua exercitii simple si eficiente pentru tine, exercitii pe care le poti parcurge in maxim 5 minute. 

Iata ce presupun:

gimnastica medicala te scapa de dureri si te ajuta sa adormi mai usor

Pentru a scapa de durerile de spate in 5 minute, seara, inainte de a merge la culcare, fa urmatorul exercitiu de stretching:

1. Intinde-te pe burta si sprijina-ti greutatea corpului in antebrate.

2. Ridica incet partea superioara a corpului sprijinindu-te in palme. Roteste usor si capul catre sus, mentine pozitia de efort timp de 8 secunde, apoi revino in pozitia initiala. Repeta miscarile de mai multe ori.

3. Intinde-te pe spate, indoaie genunchii si intinde bratele pe langa corp. Ridica trunchiul si ramai asa timp de 8 secunde, apoi revino in pozitia initiala. Repeta si aceste miscari de cateva ori.

4. Ramai intins pe spate, indoaie genunchii si adu-i la nivelul pieptului, apoi prinde-i cu bratele. Mentine aceasta postura timp de 8 secunde, apoi revino in pozitia initiala. Repeta si aceasta miscare de cateva ori.

Dupa ce ai terminat exercitiul de mai sus, trebuie sa :

1. Stai asezat intr-o pozitie cat mai comoda. Inchide ochii si relaxeaza-te.

2. Asaza varful limbii in spatele dintilor de sus.

3. Inspira incet pe nas si numara pana la 4, tine-ti respiratia in timp ce numeri pana la 7 si expira pe gura cand ajungi la 8. Da aerul afara cat mai sonor, ca si cum ai ofta.

4. Repeta exercitiul de respiratie de inca trei ori.

Cele doua exercitii combinate, te vor ajuta sa adormi mult mai repede si iti vor elimina durerile de spate. Repetandu-le periodic, vei ajunge sa dormi mult mai relaxat, iar dimineata te vei trezi fara dureri de spate si pregatit pentru o noua zi.

Acest articol este oferit sub licenta

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.