"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Grupa sanguina O este mostenita de la stramosii nostri vanatori prin definitie.

 

Persoanele cu aceasta grupa sanguina joaca un rol important in societate. Calitatile lor definitorii sunt o buna abilitate de conducere, implicarea, devotamentul si buna concentrare. Aceste persoane sunt puternice, energice si productive. Slabiciunile lor sunt hiperactivitatea, impulsivitatea si iritabilitatea, mai ales atunci cand depun mult efort in conditii de stress. Cu alte cuvinte, sunt iuti la manie atunci cand sunt stresate.

 

Alimentatia improprie, inactivitatea fizica, obiceiurile nesanatoase, sau conditiile de stres le fac mai susceptibile la dereglarile metabolice, inclusiv la rezistenta la insulina, hipotiroidism si obezitate. Mostenirea genetica, insa, le creste sansele de a deveni persoane puternice, increzatoare, productive, longevive si optimiste.

 

Ce caracteristici te fac unic?

 

grupa 0 predispune la anumite boli si afectiuni

Grupa sanguina O te predispune si la o serie de boli precum ulcerul si disfunctiile tiroidiene. Persoanele cu aceasta grupa de sange au, adeseori, niveluri scazute ale hormonilor tiroidieni si de iod, cel din urma fiind un element chimic al carui scop unic este acela de a regla nivelurile hormonilor tiroidieni. Efectele acestui deficit se concretizeaza prin obezitate, retentie de lichide si oboseala cronica.

 

Aceste persoane au, de asemenea, niveluri mai ridicate de acid gastric decat cele cu alte grupe sanguine. Din acest motiv, sunt mai predispuse la iritatii si ulcere stomacale.

 

In Japonia, grupele sanguine sunt corelate de multa vreme cu diferite tipuri de personalitate. Astfel, n-ar fi exclus ca, in societatea nipona, inclusiv grupa sanguina sa fie un criteriu de selectie in ocuparea unei slujbe! Persoanele cu grupa de sange O sunt considerate a fi responsabile, implicate, devotate, organizate, concentrate pe scop, constiincioase si practice. Se crede ca acestea poseda o buna capacitate de orientare si ca intruchipeaza buni logicieni. Aceste trasaturi, potrivit culturii nipone, deriva din faptul ca stramosii lor au fost vanatori iscusiti, care au trebuit sa isi ascuta simtul observatiei, al orientarii in spatiu si al adaptarii la mediu pentru a supravietui.

 

Stresul poate fi inclusiv o consecinta a acceselor de furie si a hiperactivitatii. Persoanele cu aceasta grupa sanguina sunt mai predispuse la comportamente distructive pe fond de oboseala, depresie sau plictiseala. Printre aceste comportamente distructive se numara si jocurile de noroc, setea de distractie, asumarea de riscuri si impulsivitatea. Daca ai grupa de sange O, este bine sa eviti cafeina si alcoolul. Cafeina poate fi foarte nociva pentru tine, din moment ce creste nivelurile de adrenalina si noradrenalina din sange, care deja sunt mai ridicate in cazul tau.

…Continuare pe pagina urmatoare 

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.