"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Simptomele cancerului de prostata nu apar in faza initiala a bolii. Odata ce ea avanseaza, barbatii incep sa le resimta. Controalele anuale sunt indicate, astfel incat cancerul sa poata fi depistat la timp.

Iata 12 simptome care nu trebuie ignorate, intrucat pot fi asociate cu cancerul de prostata:

cancerul la prostata poate fi vindecat daca este depistat din timp

1. Probleme cu urinarea; in unele situatii- probleme cu urinarea stand in picioare

2. Urinarea deasa, mai ales in timpul noptii

3. Neputinta de a urina sau probleme cu abtinerea

4. Jet slab de urina sau incapacitatea de a termina urinarea

5. Senzatia de arsura in timpul urinarii

6. Sange in urina

7. Sange in lichidul seminal

8. Probleme de ejaculare

9. Dureri de solduri, coapse si spate

10. Dureri pelviene frecvente

11. Durere de oase

12. Disfunctie erectila

Simptomele mai sus mentionate nu apar ca rezultat al cancerului, ci ca rezultat al blocajului la nivelul prostatei. Din acest motiv, evolutia cancerului influenteaza urinarea si activitatea sexuala la barbati.

Trebuie insa mentionat ca aceste simptome nu sunt intotdeauna relationate cu cancerul, de exemplu pot aparea in urma unei prostate marite sau a unor probleme inflamatorii ale tractului urinar.

In plus, daca simti dureri severe in zona spatelui, coastelor, pelvisului sau coapselor, consulta un medic. E posibil sa fie vorba doar de niste dureri de oase.

In stadiu avansat, cancerul la prostata poate avea simptome asemanatoare cu cele cauzate de alte tipuri de tumori, ca de exemplu pierderea in greutate fara motiv, extenuarea, greata, pierderea apetitului, ameteala, lipsa fortei la nivelul membrelor inferioare.

PUBLICITATE

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”
Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE