"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Multe persoane confunda aceste simptome cu deshidratarea, dar daca dupa ce ai consumat o cantitate normala de lichide urina nu capata o culoare deschisa si clara, inseamna ca problema ar putea fi la nivelul ficatului. Dupa cum spune si titlul, acest articol se refera la avertizarea despre boala pe care o da ficatul, precum si la simptomele pe care nu trebuie sa le ignori.

disfunctiile hepatice genereaza semne si simptome ce nu trebuie ignorate

Ficatul este un organ vital, care ajuta la buna functionare a digestiei, la curatarea organismului de toxine si la absorbtia nutrientilor necesari corpului pentru a supravietui.

Unii dintre noi se nasc cu un ficat cu probleme, in vreme ce altii au probleme cu ficatul din cauza unui regim alimentar neadecvat, consumului excesiv de alcool, abuzului de substante nocive, iar unele dereglari se pot intampla in urma contactarii unor virusi.

PUBLICITATE

Datorita importantei deosebite a ficatului in buna functionare a organismului si a vietii in general, este foarte important sa recunosti la timp simptomele unei boli a ficatului si sa consulti un medic.


Pielea devine galbuie

Unul dintre semnele care prevestec o boala a ficatului este schimbarea rapida a culorii pielii. Ar putea fi vorba despre pierderea culorii naturala a pielii, care devine palida, galbuie.

Unghiile de la maini sau varfurile degetelor se pot ingalbeni, iar motivul este ca ficatul nu elimina toxinele asa cum ar trebui, iar bilirubina incepe sa se acumuleze sub piele.


Mancarimi ale pielii si hipersenzitivitate

Un semn timpuriu al unei boli a ficatului poate fi mancarimea -uneori sportita- a pielii, care se poate inrautati cu timpul.
Daca pielea este sensibila la o simpla atingere si se inflameaza usor, poate fi din cauza unei probleme a ficatului. Hidratarea sau ingrijirea regulata cu ajutorul produselor cosmetice te pot ajuta sa scapi de disconfort, dar e necesar sa fii consultat de un medic.

Schimbari in urina si scaun

In unele cazuri de boli ale ficatului, urina poate deveni mai inchisa la culoare. Multe persoane considera asta un semn al deshidratarii, insa daca dupa consumarea cantitatilor adecvate de lichide urina nu revine la culoarea si textura normale, s-ar putea sa existe o problema la ficat.

Unii pacienti cu simptome incipiente la ficat au observat o schimbare in aspectul

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE