"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Potrivit unui studiu, 48% dintre parinti nu au observat instalarea acestui simptom la copiii lor. Majoritatea au pus anomaliile pe seama calitatii slabe a fotografiilor luate. Depistarea din timp a acestei boli potential letale este cruciala pentru prelungirea sperantei de viata a pacientilor. In acest articol iti vom dezvalui care sunt exact semnele pe care trebuie sa le urmaresti.

PUBLICITATE

modificarile oculare la copii pot semnala imbolnavirea de retinoblastom

Un baietel in varsta de trei ani a fost salvat de vigilenta matusii sale. Aceasta a facut descoperirea socanta atunci cand s-a uitat mai atent la o fotografie de-ale nepotelului. Ochii baiatului aratau ciudat, pupila sa din dreapta parand sa reflecte lumina intr-un mod nefiresc.

PUBLICITATE

Initial, mama baiatului a pus anomalia pe seama calitatii pozei, dar matusa baietelului a insistat sa il supuna pe copil unui control oftalmologic.

PUBLICITATE

Medicul a stabilit un diagnostic cutremurator: baiatul suferea de retinoblastom la ambii ochi. Dupa patru luni de chimioterapie, tumora de la ochiul drept si alte cateva formatiuni tumorale de la ochiul stang si-au redus dimensiunile. Viata baietelului a putut fi salvata multumita interventiei prompte a matusii sale. In schimb, baiatul nu isi va mai recapata vederea la ochiul drept.

Din fericire, putem prinde din timp aceasta boala. Fotografiaza ochii cu flash-ul activat. Daca in fotografia luata remarci oricare dintre aceste semne, adreseaza-te imediat unui medic oftalmolog:

PUBLICITATE

• Cand una dintre pupile este alba, iar cealalta este rosie

PUBLICITATE

• Cand una dintre pupile este rosie, iar cealalta este neagra

• Cand pupilele au culori diferite

PUBLICITATE

Orice parinte trebuie sa stie de aceasta boala. O fotografie, facuta chiar si cu camera telefonului, le poate salva viata copiilor tai. Distribuie aceasta postare prietenilor ca sa ii avertizezi si pe ei despre aceste lucruri.

PUBLICITATE

Interventia rapida creste sansele de supravietuire a pacientilor.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

PUBLICITATE

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]