"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Sensibilitatea organismului la gluten este de fapt o boala autoimuna, ce creaza inflamatii in tot corpul, inflamatii care duc la aparitia altor probleme medicale grave.

Asadar, daca vrei sa scapi de bolile pe care le ai, trebuie sa ajungi la radacina problemei, care s-ar putea sa fie de fapt o intoleranta la gluten.

Iata mai jos cele 7 semne clare ce iti indica faptul ca trebuie sa renunti la consumul de gluten!

PUBLICITATE

sensibilitatea la gluten produce simptome usor sesizabile

1. Dureri de spate si de articulatii

2. Iritatii frecvente ale pielii ( Keratoza foliculara – Pielea de gaina)

3. Probleme gastrointestinale ( ulcer, gastrita)

4. Acnee la adulti

5. Dureri de cap sau migrene frecvente

6. Oboseala cronica

7. Dereglari hormonale sau infertilitate la ambele sexe

Jurnalul de Medicina New England a enumerat 55 de boli care pot fi cauzate de consumul de gluten, intre care se numara osteoporoza, inflamarea intestinelor, anemia, cancerul, iritarea intestinelor, artrita, lupusul, scleeroza multipla si multe alte boli autoimune.

Glutenul este de altfel legat si de bolile mentale sau neurologice, cum ar fi anxietatea, depresia, schizofrenia, etc. Evident, nu inseamna ca fiecare caz de boala mintala sau de cancer sau alte probleme, sunt cauzate de gluten, insa este foarte important pentru noi toti ca sa fim foarte atenti la consumul de gluten.

Ce este de facut?

Daca ai unul din simptomele de mai sus, nu mai sta pe ganduri si mergi de urgenta la medicul tau pentru a te supune unui test care iti poate descoperi intoleranta la gluten, si incearca pe cat posibil sa scoti din alimentatie glutenul fiind atent la reactiile pe care le are corpul tau!

Citeste mai jos cazul lui Georgian, barabatul de 36 de ani, care s-a vindecat de durerile insuportabile de spate eliminand consumul de gluten! 

https://www.secretele.com/2015/06/s-vindecat-de-durerile-insuportabile-de.html

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE