"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Ridarea pielii este unul dintre semnele vizibile ale imbatranirii. Astazi poti „neutraliza” (temporar) ridurile apeland la diferite proceduri, dar este oare intelept sa recurgi la astfel de masuri?

Nu intotdeauna, si asta pentru ca, uneori, ridurile pot fi indicatori ai unor probleme grave de sanatate.

potrivit studiilor, aspectul si pozitionarea ridurilor indica existenta unor boli si afectiuni grave

Osteoporoza

Ridurile profunde pot fi un semn al scaderii densitatii osoase.

La o examinare medicala a unui grup de 100 de femei cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani, cercetatorii au gasit o corelatie intre adancimea ridurilor si densitatea osoasa. Acest lucru se datoreaza, probabil, faptului ca oasele si pielea au in comun substanta numita colagen, care scade odata cu inaintarea in varsta.

Zaharul

Ridurile pot indica inclusiv un consum excesiv de zahar. Zaharul formeaza legaturi chimice cu proteinele din organism si produce substante complexe care distrug colagenul si elastina, ceea ce duce la formarea ridurilor. Daca nu poti trai fara dulciuri, atunci mananca multe fructe, in special portocale si mango.

Faza incipienta a bolilor de inima

Ridurile diagonale de la nivelul lobilor urechilor pot indica uneori existenta unor probleme cardiace in stadiu incipient. Aceste riduri mai sunt cunoscute si sub denumirea de „semnele lui Franco”, fiind numite dupa savantul Sanderson T. Franco, cel care le-a descoperit in 1973. Acestea apar ca urmare a ruperii capilarelor din lobii urechilor, indicand modificari de ordin fiziologic ale segmentului circulator din vecinatatea miocardului.

PUBLICITATE

Stresul

Ridurile sunt cauzate inclusiv de stres. Persoanele stresate si incordate tind sa aiba riduri de expresie mai pronuntate (in urma incruntarii repetate, de exemplu), cele mai vizibile fiind cele de pe frunte. Efectele stresului nu se rezuma, in schimb, la riduri de expresie – un exces al hormonului stresului distruge in mod direct colagenul din organism.

Tensiune arteriala crescuta

Femeile care au un aspect tanar al pielii au, in general, o tensiune arteriala buna. De asemenea, femeile si barbatii care traiesc mult timp au mai putine riduri pe brate, in regiunea coatelor.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE