"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Acest obicei prost isi poate pune amprenta asupra sanatatii!

Mersul la culcare cu parul ud, infasurat intr-un prosop, nu este atat de inofensiv pe cat considera majoritatea celor care practica acest obicei.

Citeste mai jos si vei afla la ce te poti expune in cazul in care dormi noaptea cu parul ud….

dormitul cu parul ud nu este indicat de catre medici si cosmeticieni

Favorizeaza aparitia durerilor de cap

In timpul stagiului de somn REM, temperatura corpului creste. Astfel creste si temperatura pielii capului, iar invelirea in prosop favorizeaza, totodata, cresterea umiditatii. Rezultatul sunt durerile de cap.Favorizeaza proliferarea bacteriilor

Pernele sunt unul din locurile ideale pentru bacterii, intrucat materialul textil absoarbe transpiratia, celulele moarte ale pielii si uleiurile secretate de corp. Parul umed imbiba prosopul cu apa, iar prosopul transfera umiditatea pe perna, care devine cuibul perfect pentru inmultirea bacteriilor.

Deterioreaza parul

Parul se deterioreaza cu usurinta, cu atat mai mult atunci cand este ud. Pentru un par mai sanatos si mai puternic, trebuie, deci, sa renunti definitiv la obiceiul prost de a merge la culcare cu parul ud!

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

target=”_blank”>Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.