"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Starea si aspectul parului spun multe despre obiceiurile alimentare si stilul de viata, asa ca albirea prematura a parului nu este doar o problema estetica, ci si un semnal de alarma cu privire la starea ta generala de sanatate.

Albirea parului poate furniza indicii cu privire la boli latente care se pot manifesta pe viitor si care pot atrage atentia in special asupra unor deficiente alimentare.

Stiai ca este posibil sa redobandesti in mod natural culoarea parului si sa incetinesti procesul de crestere a firelor albe?

Citeste mai jos cum poti face asta!

vopselurile chimice din comert pot fi inlocuite cu alternative naturale

Iata si explicatia stiintifica: 

Cercetatorii au explicat faptul ca melanina este responsabila cu producerea de celule stem continute in fiecare folicul, aici fiind de fapt samburele problemei incaruntirii. In functie de bagajul nostru genetic, aceste celule incep sa produca o cantitate tot mai mica de pigment pe masura ce imbatranim, ducand intai la incurantire, apoi la albirea completa a parului.

Din punctul de vedere al medicinei traditionale chineze, cauzele incaruntirii parului sunt mult mai ample, depasind sfera predispozitiei genetice.

Din perspectiva medicinei traditionale chineze, culoarea, calitatea si grosimea parului reflecta in mod direct sanatatea rinichilor si calitatea sangelui.

Alimentele care intaresc rinichii si sangele sunt clorofila, melasa de zahar, semintele de susan negru, algele marine hijiki, urzica, si mai ales pirul. Conform medicinei chineze, lista cu alimentele ce trebuie evitate include produsele lactate si carnea. Sarea in exces este, si ea, nerecomandata.

De asemenea, incaruntirea parului poate fi de natura hormonala, fiind declansata de tulburari functionale ale glandei tiroide. Carentele de vitamina B5, B6 si B12, apoi anemia, se numara si ele printre principalele cauze. Deficitul de aceste minerale si vitamine este adesea asociat cu probleme de absorbtie a nutrientilor pe fondul bolii Crohn si al suprainfectiilor bacteriane la nivel intestinal.

Carentele de vitamina A, cupru si zinc pot duce la slabirea imunitatii organismului, slabirea sistemului circulator si, uneori, chiar la accidente vasculare cerebrale si la boli sanguine sistemice.

Consumul zilnic al unei portii de suc din grau incoltit ne ofera multe avantaje. Unul dintre acestea consta in incetinirea cresterii firelor albe si in restaurarea culorii naturale a parului.

Sucul din grau incoltit este excelent pentru curatarea sangelui contribuind, totodata, la revitalizarea si regenerarea

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.