"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

De cativa ani incoace, cu totii suntem bombardati cu informatii privind multitudinea de factori care pot cauza cancer. Aflam zilnic ca mai tot ce consumam este nociv si poate contribui la instalarea acestei boli atat de temute. In aceasta ordine de idei, n-ar fi de mirare sa aflam maine-poimaine ca pana si aerul pe care il respiram intra in aceasta categorie, dar ce putem face? Sa incetam sa mai respiram?

Totusi, lasand gluma la o parte, cel putin in ceea ce priveste alimentatia zilnica avem un cuvant de spus si nu strica sa fim putin mai constienti si mai selectivi cu hrana pe care o introducem in organism. Numeroase produse sau ingrediente alimentare moderne au fost corelate in mod direct cu aparitia cancerului, si nu vorbim aici de speculatii, ci de studii stiintifice temeinice.

Citeste mai jos de ce e bine sa ne ferim sa consumam!

alimentele modificate genetic si carnea procesata sunt adevarate bombe toxice pentru organism

1. Alimentele modificate genetic

Studiile din ultimii ani au dovedit ca toate alimentele modificate genetic duc la aparitia cancerului. Avand in vedere acest lucru, se recomanda sa consumi pe cat posibil alimente organice, provenite din culturi proprii sau procurate de la fermieri si cultivatori locali si de incredere.

2. Carnea procesata

Carnea la conserva, hot dogii, crenvurstii, hamburgerii, sunca si toate tipurile de alimente pe baza de carne procesata contin conservanti chimici care le fac mai apetisante si le prelungesc durata de pastrare. Toate acestea contin nitrat de sodiu si nitrit de sodiu, aditivi care sunt corelati in mod direct cu aparitia cancerului, in special a cancerului de colon.

3. Popcornul preparat la microunde

Ambalajele pentru popcorn sunt, de regula, ticsite de substante chimice care pot cauza probleme de infertilitate. In plus, acestea se fac responsabile in mod direct pentru aparitia cancerului pulmonar, testicular, hepatic si pancreatic. Ca sa sintetizam pe scurt: EVITA-LE!

4. Sucurile acidulate

Zaharul, colorantii sintetici si chimicalele din compozitia sucurilor racoritoare carbogazoase din comert provoaca, si ele, cancer. Daca vrei sa eviti sa te „racoresti” cu vreun cancer, inlocuieste-le cu sucuri naturale!

5. Bauturile si sucurile dietetice

„Dietetic” nu inseamna „sanatos”. Si alternativele dietetice ale sucurilor abunda in indulcitori artificiali si aspartam, care nu numai ca incurajeaza aparitia cancerului, ci pot duce inclusiv la defecte congenitale.

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.