"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

19 − four =

one × 3 =

Un articol de Calin Petru Barbulescu

loading...

Ar fi grozav daca am putea elimina trairile negative din viata noastra in procent de 100% cu o bagheta magica. In orice caz, probabil vom avea de-a face cu cel putin cativa oameni toxici, indiferent de cat de optimisti ne vom propune sa fim.

Oamenii toxici ii putem gasi oriunde, printre vecinii nostri, printre prietenii apropiati, colegi de munca sau chiar printre membrii familiei. Sunt acei oameneni preocupati de orice altceva numai de a TRAI nu, iar negativismul este modul lor de viata. 

Chiar daca un om negativist te seaca de energie, poate tot vrei sa-l pastrezi in viata ta ( sau simti nevoia sa o faci). Este normal! Cu mici schimbari, poti sa obtii rezultate pozitive in petrecerea timpului cu o astfel de persoana din viata ta.

persoanele toxice trebuie evitate pe cat posibil

Iata 4 modalitati ca sa le faci fata oamenilor toxici:

1. Limiteaza-ti deschiderea

Chiara daca te simti obligat sa suni sau sa vizitezi o persoana toxica din viata ta, cu siguranta nu e nevoie sa faci asta regulat. Simte-te liber sa reduci numarul de interactiuni pe care le ai cu acestea. Esti in masura sa pastrezi o oarecare distanta fata de oamenii din viata ta, iar in unele cazuri asa este mai bine pentru sanatatea ta si a lor, pentru relatia dintre voi. Interactiunile cu anumite persoane sunt benefice in doze mici.

2. Fii detasat

Oamenilor toxici le palce sa discute despre certuri, probleme, barfe, tragedii, probleme de sanatate. Fii cu bagare de seama cand deschizi un subiect si esti in preajma unui astfel de om. De exemplu, daca prietenea ta s-a certat cu sora sa, o intrebare de tipul ” Ce mai face sora ta?” se va transforma intr-o sesiune de 30 de minute de vaicareli. O astfel de conversatie chiar poate sa-ti strice buna dispozitie. De aceea, incearca sa fii detasat. Discuta despre lucruri care merg bine. Pune-i intrebari despre pasiunile si interesale sale, ori vorbeste despre stiri si evenimente pozitive. Condu discutia intr-o zona de confort. Asta te va ajuta sa reduci cantitatea de barfe si lamentari la care ai fi luat parte, in mod normal.

3. Fa pauze

Cand petreci timp cu o persoana negativista, iti poate fi de mare ajutor sa fugi pentru un minut ca sa

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.