"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × 3 =

13 − 10 =

Un articol de Maya

loading...

Ai auzit de ginsengul siberian? Din pacate, nu multi oameni stiu de aceasta planta. Aceasta planta cu proprietati energizante puternice a fost aproape uitata. Dar daca suferi de oboseala cronica, trebuie neaparat sa afli cateva lucruri despre aceasta planta perfect sigura pentru consum. De fapt, ea era candva utilizata pe scara larga de catre sportivii si cosmonautii rusi pentru a dobandi un plus de putere si rezistenta fizica, precum si echilibru.

Ginsengul siberian a castigat popularitate in Occident in anii 1950, atunci cand un om de stiinta rus (I.I. Brekhman) a constatat eficienta acestei plante cu privire la reducerea stresului.

Ce este ginsengul siberian?

ginsengul siberian poseda proprietati foarte sanatoase


In ciuda denumirii, ginsengul siberian nu este nici pe departe ginseng. Provine, de fapt, dintr-o planta numita Eleutherococcus senticosus, care este recunoscuta pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate. Ginsengul siberian mai poarta si denumirea de Eleuthero si se intalneste in nord-estul Asiei, in anumite regiuni din China, Japonia si Rusia. Ingredientele active ale ginsengului siberian se numesc eleuterozide. Aceste eleuterozide contin polizaharide, care ajuta la stimularea sistemului imunitar. Planta contine, de asemenea, zinc, precum si vitaminele A si B6.

Ginsengul siberian este folosit in China de multe secole, in special pentru a spori energia corpului, pentru a stimula memoria si pentru a preveni racelile comune si gripa. Ginsengul siberian este, de obicei, obtinut din partea subterana a plantei sus-mentionate, mai exact din radacini uscate.

Ginsengul siberian: Secretul aproape uitat pentru energizarea organismului

Potrivit unui studiu publicat de „Medicina chineza” in octombrie 2009, extractul de frunze si tulpina de ginseng siberian a ameliorat in mod semnificativ simptomele de oboseala si a dus la cresterea fortei fizice in testele efectuate pe animale. De asemenea, s-a constatat ca acesta are capacitatea de a creste rezistenta la stres a organismului. Se poate afirma ca, dintre toate plantele studiate pana in prezent, Eleuthero demonstreaza cel mai mare potential cu privire la imbunatatirea tuturor aspectelor legate de performanta corpului uman. Datorita proprietatilor sale adaptogene,

Gunsengul siberian imbunatateste rezistenta generala la stres!

Substantele cele mai benefice din ginseng sunt cele sapte eleuterozide primare, care contin polizaharide complexe, principalii promotori ai sistemului imunitar si ai sistemului nervos. Acesta ajuta la cresterea performantelor mentale si optimizeaza

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.