"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

O pulbere de culoare alba care incleieaza laolalta resturi de carne de vita, miel, pui si peste este vanduta la kilogram si este considerata a fi „secretul murdar” al industriei carnii. Acest lucru nu reprezinta o noutate, intrucat industria carnii recurge de multa vreme la acest aditiv. Cu atat mai ingrijorator este ca aceasta pulbere poate „condimenta” cu E. coli chiar si cele mai selecte fileuri servite in restaurantele scumpe.

 

Ce este de fapt acest „clei al carnii”? Cu siguranta nu ai cum sa-ti dai seama daca si cand il consumi, ori daca iti afecteaza sanatatea pe termen scurt sau lung.

 

Oameni bun, ati accepta ca friptura voastra sa provina din deseuri de carne lipite intre ele cu sange de porc si asezonate cu monoglutamat de sodiu?

PUBLICITATE

 

metodele de inmultire a carnii macre folosite in industria alimentara sunt revoltatoare

Trucul e aproape insesizabil. Nici cei mai abili experti culinari nu pot face diferenta. Poti sa juri ca ai in farfurie o friptura de prima calitate sau un filet nobil. Friptura nu se rupe in locurile de imbinatie, asa ca pare sa provina dintr-o singura bucata de carne. Pur si simplu n-ai cum sa stii daca portia servita e autentica sau e o carpeala de tocaturi de calitate derizorie. Pentru lipirea sectiunilor de carne, bucatarii folosesc aceasta enzima adeziva a transglutaminazei sub forma de pulbere de culoare alba. Aceasta este atat de toxica incat, la prepararea portiilor, bucatarii isi iau masuri de precautie ca sa evite inhalarea ei!

 

Secretul acestei practici este pastrat cu sfintenie in intreaga industrie a carnii, incepand de la macelari pana la maestrii bucatari. Pana si unii furnizori majori au fost prinsi folosind „produsul special”, cleiul de carne, pentru a petici portii de calitate inferioara sau „resturi” de carne pe care le vindeau ulterior pe post de fripturi nobile. In unele zone ale lumii nu exista reglementari cu privire la acest clei al carnii. El este, adeseori, disponibil in supermarket-uri si in magazinele de delicatese camuflat sub eticheta de carne „procesata”.

 

In marea majoritate a tarilor nu exista reglementari cu privire la cleiul carnii pe baza de „transglutaminaza”

 

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!