"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

loading...

Potrivit unui studiu publicat in ultima editie a Journal of Dental Research (Jurnalul de Cercetare in Medicina Dentara), o noua tehnica de regenerare tisulara poate permite oamenilor sa isi regenereze pur si simplu dantura pierduta.

 

tehnicile de regenerare naturala a dintilor cu celule stem revolutioneaza domeniul stomatologiei

Dr. Jeremy Mao, profesor de medicina dentara in cadrul institutului medical Edward V. Zegarelli al Universitatii Columbia, a dezvaluit un dispozitiv tridimensional-estacada care infuzeaza factorul de crestere, dispozitivul avand potentialul de a regenera un dinte conform tiparului structural anatomic in doar noua saptamani de la implantare.

 

Prin utilizarea unei proceduri elaborate in cadrul Laboratorului de Inginerie Tisulara si Medicina Regenerativa, Dr. Mao poate directiona in mod controlat celulele stem ale organismului catre dispozitivul-estacada, confectionat din materiale naturale. Odata ce celulele stem colonizeaza dispozitivul, dintele „incolteste” in alveola, pentru ca apoi sa se imbine cu tesutul din jur.

 

Tehnica Dr. Mao nu numai ca elimina nevoia de a regenera dantura intr-un vas Petri, ci se remarca inclusiv prin faptul ca este este prima metoda capabila sa regenereze dantura conform unui tipar anatomic exact, utilizand resursele organismului. Coroborat cu timpul rapid de recuperare si caracterul relativ natural al procesului de regenerare (spre deosebire de implantare), tehnica devine un tratament stomatologic perfect.

 

Universitatea Columbia a depus deja cereri de brevetare a tehnologiei dezvoltate si cauta asociati care sa vina in sprijinul comercializarii acesteia. In acelasi timp, Dr. Mao cauta o abordare cat mai practica si cat mai accesibila cu privire la punerea in aplicare a acestei terapii medicale.

 

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

 

Despre Autor:

 

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.