"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Roz, galbena, albastra, cu miros de lavanda, trandafir, iasomie … Astazi hartia de toaleta este disponibila in toate culorile posibile si are tot felul de parfumuri placute. Dar putini oameni stiu ca tocmai aceste lucruri trebuie evitate la aprovizionarea cu hartie de toaleta.

De ce? Citeste mai jos si vei afla!

hartia igienica parfumata si colorata este plina de ingredienti toxici

Inca din anul 1987, Agentia pentru Siguranta Alimentara si Controlul Medicamentelor a interzis utilizarea anumitor coloranti si parfumuri in industria farmaceutica, dupa ce anumite teste au indicat o incidenta crescuta a tumorilor in randul oamenilor expusi la acestea.

Nu se stie cum sau in ce circumstante in zilele noastre, in lumea care sta sub semnul tehnologiei moderne si al progresului, se ivesc si momente cand este pusa in discutie o problema aparent banala precum colorarea si parfumarea hartiei de toaleta, chiar daca se cunoaste faptul ca impregnarea hartiei igienice cu substante chimice precum coloranti, inalbitori si diverse parfumuri ne poate pune in pericol sanatatea si ne polueaza mediul inconjurator.Pentru mine ramane in continuare o dilema?

PUBLICITATE

Iata mai jos la ce riscuri te poti expune daca folosesti hartie igienica parfumata si colorata!

Infectii ale uretrei

Hartia de toaleta colorata poate fi foarte iritanta pentru zona vaginala, astfel incat utilizarea sa este de multe ori o cauza principala a infectiilor uretrei.

Cancer de col uterin

Conform opiniei cercetatorilor, culoarea hartiei igienice are un impact direct asupra aparatului reproducator feminin si poate creste riscul de cancer de col uterin.

Probleme rectale

Folosirea hartiei igienice colorate si parfumate poate provoca inflamatii si urticarie in zona rectala. Verificarea ocazionala a aspectului scaunelor iti poate furniza indicii asupra unor probleme. Scaunele cu sange, de exemplu, sunt un semnal de alarma. Cand folosesti hartie de toaleta colorata, este foarte greu sa remarci modificarile de aspect ale scaunelor. 

Hartia umeda si de culoare roz ingreuneaza foarte mult depistarea acestor hemoragii. Aceste urme sunt cele mai concludente si mai frecvente semne de cancer la colon.

Micoze

Una dintre cele mai frecvente intrebari adresate de ginecologi pacientelor cu micoze este daca folosesc hartie de toaleta colorata sau parfumata. De fapt, expertii au stabilit o legatura directa intre aceste tipuri de infectii si hartia de toaleta colorata.


Mediu sanatos

Impregnarea hartiei igienice cu parfumuri

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!