"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × 1 =

10 + 4 =

Un articol de Cristian Iacov

loading...

Roz, galbena, albastra, cu miros de lavanda, trandafir, iasomie … Astazi hartia de toaleta este disponibila in toate culorile posibile si are tot felul de parfumuri placute. Dar putini oameni stiu ca tocmai aceste lucruri trebuie evitate la aprovizionarea cu hartie de toaleta.

 

De ce? Citeste mai jos si vei afla!

 

hartia igienica parfumata si colorata este plina de ingredienti toxici

Inca din anul 1987, Agentia pentru Siguranta Alimentara si Controlul Medicamentelor a interzis utilizarea anumitor coloranti si parfumuri in industria farmaceutica, dupa ce anumite teste au indicat o incidenta crescuta a tumorilor in randul oamenilor expusi la acestea.

 

Nu se stie cum sau in ce circumstante in zilele noastre, in lumea care sta sub semnul tehnologiei moderne si al progresului, se ivesc si momente cand este pusa in discutie o problema aparent banala precum colorarea si parfumarea hartiei de toaleta, chiar daca se cunoaste faptul ca impregnarea hartiei igienice cu substante chimice precum coloranti, inalbitori si diverse parfumuri ne poate pune in pericol sanatatea si ne polueaza mediul inconjurator.Pentru mine ramane in continuare o dilema?

 

Iata mai jos la ce riscuri te poti expune daca folosesti hartie igienica parfumata si colorata!

 

Infectii ale uretrei

 

Hartia de toaleta colorata poate fi foarte iritanta pentru zona vaginala, astfel incat utilizarea sa este de multe ori o cauza principala a infectiilor uretrei.

 

Cancer de col uterin

 

Conform opiniei cercetatorilor, culoarea hartiei igienice are un impact direct asupra aparatului reproducator feminin si poate creste riscul de cancer de col uterin.

 

Probleme rectale

 

Folosirea hartiei igienice colorate si parfumate poate provoca inflamatii si urticarie in zona rectala. Verificarea ocazionala a aspectului scaunelor iti poate furniza indicii asupra unor probleme. Scaunele cu sange, de exemplu, sunt un semnal de alarma. Cand folosesti hartie de toaleta colorata, este foarte greu sa remarci modificarile de aspect ale scaunelor.

 

Hartia umeda si de culoare roz ingreuneaza foarte mult depistarea acestor hemoragii. Aceste urme sunt cele mai concludente si mai frecvente semne de cancer la colon.

 

Micoze

 

Una dintre cele mai frecvente intrebari adresate de ginecologi pacientelor cu micoze este daca folosesc hartie de toaleta colorata sau parfumata. De fapt, expertii au stabilit o legatura directa intre aceste tipuri de infectii si hartia de toaleta colorata.

 

Mediu sanatos

 

Impregnarea hartiei igienice cu parfumuri si coloranti polueaza mediul inconjurator. Desi poate parea un pas marunt, folosirea hartiei albe sau neinalbite poate avea un impact mare asupra eforturilor de protectie a mediului. In schimb, nu toate sortimentele de hartie alba sunt sigure pentru mediu.

 

Desi multi nu cunosc acest lucru, inclusiv hartia alba poate fi periculoasa pentru sanatate. Unii producatori inalbesc hartia de toaleta cu clor. Clorul degaja toxine periculoase care pot cauza numeroase boli. Asadar, citeste mereu eticheta de pe ambalajul hartiei igienice. Daca printre ingrediente se numara si clorul, cel mai indicat este sa cauti un alt produs care sa nu contina astfel de chimicale.

 

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.