"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Stim cu totii ca atunci cand eram copii, am fost invatati ca in timpul noptii sa pastram un pahar cu apa pe noptiera, atat pentru a-l consuma pe timpul noptii sau pentru a-l consuma dimineata, imediat dupa trezire.

Daca ti-ai format acest obicei de a bea apa care a stat pe noptiera pe timpul noptii, atunci acest articol este pentru tine, intrucat vei descoperi ca acest obicei este unul nociv pentru sanatate.

Vezi mai jos de ce!

apa potabila lasata mult timp in vase se contamineaza usor cu bacterii


Problema este ca noaptea sau dimineata dupa trezire, noi nu simtim foarte bine gustul apei din pahar.

Te asigur ca este unul total schimbat.

Fa singur un experiment prin care o sa-ti dai seama despre ce vorbesc : pune un pahar cu apa si lasa-l peste noapte sa stea in camera. A doua zi , dupa ce te-ai spalat pe dinti si dupa ce ai servit micul dejun, bea un pahar cu apa proaspata si apoi unul cu apa care a stat peste noapte in camera. Diferenta o vei sesiza singur – apa care a stat peste noapte in camera va avea un gust diferit si ciudat.

PUBLICITATE

De ce se intampla asta?

Numeroasele bacterii dar si praful din atmosfera vor acapara apa pe care ai lasat-o peste noapte in camera si astfel gustul acesteia va suferi modificari.

Cand apa este expusa la aer, absoarbe dioxid de carbon si o mica parte din aceasta este transformat in acid carbonic, ceea ce inseamna ca apa expusa la aer isi schimba compozitia chimica. Acidul carbonic elibereaza unul sau doi protoni si astfel acesta produc carbonat, scazand pH-ul apei si implicit gustul.

Asadar, luati aminte – un pahar de apa, care a stat pe noptiera peste noapte este plin cu bacterii si praf din aer, devenind periculoasa consumului uman.
Deci, oameni buni, cred ca a sosit timpul sa va ganditi de doua ori inainte sa mai consumati aceasta apa care a stat pe noptiera peste noapte.

 

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”
Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE