"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Atunci cand vine vorba de eliminarea bacteriilor daunatoare sau a placii dentare, folosirea atei dentare indeplineste 40% din rolul igienei orale. Placa bacteriana se acumuleaza pe dinti si produce acizii responsabili pentru aparitia cariilor, a iritatiilor gingivale si a paradontozei.

„Fiecare dinte noi are cinci suprafete care necesita igienizare. Daca nu iti cureti dintii in mod adecvat cu ata dentara, doua dintre aceste suprafete raman neatinse.” explica medicul dentist Wheeler. „Ata dentara este singurul mijloc de igienizare a cavitatii bucale care permite curatarea spatiilor interdentare inguste, eliminand astfel cu succes depozitele bacteriene din aceste locuri.”

folosirea zilnica a atei dentare este esentiala pentru sanatatea orala


Cu toate acestea, multi oameni nu folosesc deloc ata dentara, si asta pentru ca nu cunosc sau nu constientizeaza importanta acestui pas pentru sanatatea orala. Spre deosebire de periuta de dinti, care nu intra in contact decat cu celelalte trei suprafete ale dintiilor si gingiilor, ata dentara actioneaza mai mult ca un agent de curatare interdentar – design-ul sau permite curatarea spatiilor dintre dinti si a fantelor de la baza dintilor.

Periuta de dinti nu poate ajunge in aceste zone. Da, apa de gura antimicrobiana ucide bacteriile si previne placa, dar nu poate elimina tartrul persistent si resturile alimentare depozitate in aceste locuri.

Ata dentara, pe de alta parte, se strecoara cu usurinta printre dinti si gingii, eliminand toate resturile alimentare, inclusiv placa bacteriana.
Du igiena orala la un nivel superior prin folosirea atei dentare in mod corespunzator. Astfel vei putea preveni probleme grave si costisitoare de sanatate orala, cum ar fi halitoza (respiratie urat mirositoare), cariile, gingivita, si alte boli gingivale.

PUBLICITATE

Fiecare dintre bolile enumerate mai sus este cauzata de bacteriile dentare si interdentare. Si, dupa cum am mentionat deja, periuta de dinti nu poate interveni in aceste zone.

Este important sa retii ca ata dentara se foloseste intotdeauna inainte de periajul dintilor!

In plus, folosirea corespunzatoare a atei dentare elimina cu usurinta orice resturi alimentare si placa bacteriana din locurile inaccesibile periutei de dinti – spatiile dintre baza dintelui si baza gingiei. Foloseste zilnic ata dentara, deoarece acumularile de placa bacteriana duc, in timp, la carii si boli gingivale.

Care este modul adecvat de folosire a atei dentare?

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE