"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Numarandu-se printre cei mai de pret aditivi alimentari, sarea de Himalaya este cea mai sanatoasa si cea mai pura sare din lume. Aceasta a fost folosita in trecut pe post de moneda de schimb in Coreea, in timp ce in Roma, soldatii erau platiti cu sare din Himalaya. Putem, astfel, concluziona ca, inca din cele mai vechi timpuri, aceasta sare a fost rara si extrem de apreciata atat pentru proprietatiile sale terapeutice dar si pe post de ingredient gastronomic.

Sarea de Himalaya nu provoaca probleme de hipertensiune arteriala, deoarece, spre deosebire de sarea obisnuita, nu creste concentratia de potasiu si de sodiu in sange.

In continuare iti prezentam modurile de folosire ale acesteia, precum si proprietatile sale terapeutice.

Sarea de Himalaya este recunoscuta pentru proprietatile sale benefice

Compozitia sarii de Himalaya

Sodiul este un element nutritiv esential pentru mentinerea in echilibru a concentratiei de electroliti. In plus, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si sprijina functiile musculare. Este bogat in 84 de componente care se regasesc si in organismul uman, astfel incat furnizeaza corpului toate vitaminele si mineralele esentiale.

PUBLICITATE

Mineralele continute de sarea de Himalaya sunt usor de digerat, data fiind dimensiunea foarte mica a cristalelor. Datorita structurii sale moleculare specifice, bogate in fier, calciu, magneziu si sodiu, sarea de Himalaya sprijina sanatatea celulara.

Fiind extrasa din pesterile din Himalaya, in mare parte prin proceduri manuale, sarea este ulterior spalata si livrata. Varsta acestei sari depaseste 250 de milioane de ani.

Inainte de a fi ambalata in pungi ecologice, sarea este uscata la soare. Pentru a-i mentine intacte puritatea si proprietatile terapeutice sunt utilizate doar ambalaje organice. Avand o aroma foarte puternica, sarea se foloseste in cantitati mai mici decat sarea obisnuita, ceea ce contribuie la reducerea consumului zilnic de sare.

Pe langa faptul ca detine proprietati benefice pentru reglarea tensiunii arteriale, sarea de Himalaya poate imbunatati si circulatia sangelui la nivelul membrelor. In continuare iti furnizam mai multe detalii.

Sarea de Himalaya pe post de remediu

Aceasta sare, cunoscuta si sub numele de „aur alb”, este considerata a fi extrem de valoroasa, de-a lungul istoriei fiind accesibila mai ales persoanelor din clasele superioare ale societatii. Ea provine din roci nobile, sortimentele cu granulatie mai fina fiind folosite in scopuri culinare, iar cele cu granulatie

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3 4
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!