"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Potrivit medicinei chineze, fiecarui organ ii corespunde un anumit sentiment sau o anumita emotie. Sentimentele si emotiile sunt o cauza majora a bolilor. Chinezii considera ca elementele pamant, apa, aer, foc si metal coexista in trupul fiecaruia dintre noi.

 

Pentru o sanatate buna, este important sa mentii aceste elemente in echilibru.

 

potrivit medicinei chineze, chiar si manifestarile subtile ale corpului pot indica existenta anumitor boli fizice

– Ochii rosii: ochii rosii indica probleme legate de ficat.

 

– Voce ragusita: atunci cand ai o voce ragusita inseamna ca suferi de un deficit energetic la nivelul plamanilor.

 

– Coloratie galbena a fetei: Paloarea si ingalbenirea fetei indica o circulatie sanguina precara si un deficit energetic la nivelul splinei.

 

– Infertilitatea la femei poate fi corelata cu probleme renale.

 

Potrivit medicinei chineze, sentimentele si emotiile sunt cauza principala a bolilor, fiind in stransa legatura cu organele corpului.

 

– Plamanii – tristete

 

– Ficatul – furie

 

– Rinichii – frica

 

– Stomac – nervozitate, anxietate

 

Medicina chineza este de parere si ca fiecarui organ ii corespunde cate o aroma, astfel incat preferinta pentru anumite gusturi poate indica, de fapt, o nevoie sau „o pofta” a unui anumit organ. Plamanii cer condimente si alimente iuti, ficatul cere alimente acre, splina are nevoie de alimente dulci, iar rinichii cer alimente sarate. Medicii chinezi sustin ca fiecare organ are propriul sau flux de energie. Aceasta energie se numeste „chi” si este strans legata de circulatia sanguina. Potrivit adeptilor medicinei chineze, sangele este sursa de energie vitala a corpului, iar fluxul sanguin controleaza si influenteaza toate celelalte campuri energetice proprii organismului.

 

Rinichii – Organul esential al corpului

 

Potrivit medicinei chineze, rinichii sunt cel mai important organ, reprezentand izvorul energiei yin si yang. Rinichii sunt asociati cu sistemul scheletic, auzul si sentimentul de frica.

PUBLICITATE

 

Tratamentul rinichilor se rasfrange asupra tuturor celorlalte sisteme ale organismului. In medicina chineza, fiecare organ este corelat cu conditiile de clima, astfel incat fiecarui organ ii corespunde cate un anotimp.

 

Ficatul: Este salasul vantului, din acest motiv putand provoca, uneori, dureri de cap si ameteli.

 

Printre cele mai importante functii ale ficatului se numara facilitarea fluxului energetic si „imprimarea” de ganduri proaspete si clare in intreg organismul. Persoanele cu un ficat sanatos sunt lideri pasnici, calmi si buni. Afectiunile hepatice afecteaza in mod direct starea fizica si emotionala.

 

In medicina chineza se crede ca ataxia este legata de furie, incapatanare si violenta. Daca problemele hepatice nu se manifesta prin emotii, ele nu pot fi rezolvate. Rezultatul este instalarea tulburarilor depresive si de dispozitie.

 

Cele mai frecvente simptome ale acestui sindrom sunt oboseala, problemele menstruale, stresul si alergiile.

 

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...