"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

In calitate de consumatori constienti si preocupati de calitatea hranei pe care o consumam, trebuie sa cantarim bine numeroasele optiuni alimentare pe care le avem la indemana inainte de a ne aproviziona camara.

In prezent stim cu totii cat de important este sa procuram produse ecologice, carne provenind de la animale hranite cu iarba si fructe de mare de captura (nu de crescatorie). La fel stau lucrurile si cand vine vorba de carnea de pui – este foarte important sa cumparam organica, de calitate! Deosebirile intre puii „naturali” din comert si cei de provenienta „organica” nu sunt evidente in termeni de aspect.

Uneori, poti fi tentat sa crezi ca singura diferenta consta in adaugarea cuvantului „organic” pe eticheta, astfel incat nu are rost sa platesti mai mult pe „acelasi” produs. Dar nu-i chiar asa!

PUBLICITATE

carnea de pui din fermele industriale este foarte periculoasa pentru sanatate

Beneficiile consumului de carne de pui organica

In primul rand, produsele de origine organica trebuie sa respecte standardele si cerintele specifice.

Eticheta „organic” le interzice crescatorilor de pasari sa utilizeze apa reziduala cu depozite maloase pe post de fertilizator, aditivi chimici sintetici sau produse modificate genetic (GMO) – in aceasta categorie intra orice animale, plante si microorganisme supuse modificarilor de ordin genetic. Ei bine, carnea de pui care poarta numai eticheta „produs natural” nu indeplineste intotdeauna aceste cerinte.

Consumul de produse organice nu permite raspandirea de bacterii cu rezistenta crescuta la antibiotice.

Prin plasarea puilor intr-un spatiu inchis, asa cum se obisnuieste in intreprinderile agricole mari, creste si riscul inmultirii si raspandirii bacteriilor infectioase. Acesta este motivul pentru care puii non-organici au un continut crescut de antibiotice. Iar practica descrisa mai sus sprijina aparitia de microorganisme rezistente la antibiotice.

Numeroase studii au demonstrat faptul ca puii organici contin cu 38% mai multi acizi grasi omega-3 (care sunt benefici pentru inima).
Produsele organice reduc, de asemenea, riscul de contaminare cu bacterii: mai putin de 6% din puii de provenienta organica sunt infectati cu Salmonella, comparativ cu 39% in randul puilor din crescatoriile conventionale.

Carnea puilor non-organici este injectata cu o solutie de apa, sare, si conservanti pentru a creste gradul de umiditate a carnii (fragezimea) si pentru a-i ameliora gustul.

Ca urmare, carnea contine niveluri de sodiu mai ridicate.

In cadrul experimentelor pe animale,

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!