"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Durerea spatelui, care se intinde spre posterior, coapse si picioare este considerata sciatica. Ea este provocata de compresia nervilor din josul spatelui, si duce la slabirea picioarelor si la ameteli.

Una dintre cele mai comune cauze ale durerii de sciatica este hernia discului lombar. Presiunea exercitat asupra corpului poate cauza un disconfort al startului exterior al discului si rezultatul este hernia. Acest lucru se intampla la punctul sensibil al discului unde terminatiile nervoase ies din coloana.

fizioterapia are efecte grozave asupra sciaticii


1. Fizioterapie si o vizita la kinetoterapeut
Fizioterapeutii si kinetoterapeutii sunt eficienti in tratarea sciaticii pentru ca te pot invata sa faci anumite miscari care vor ameliora durerea. Consultand un specialist poti determina ce metode sunt potrivite pentru tine, ti se poate recomanda sa faci ultrasunete, electroterapie, miscari ale articulatiilor, exercitii, operatie sau terapie a tesuturilor.

2. Incearca medicina traditionala chinezeasca
Foloseste acupunctura, o metoda derivata din medicina chinezeasca, care poate ameliora simptomele sciaticii. Procesul are loc atunci cand ace mici sunt infipte in piele in anumite puncte ale corpului. Acele provoaca o trauma minima muschilor, care cauzeaza o eliberare de endorfina ce face nervii sa se calmeze si sa amelioreze durerea musculara.

3. Foloseste terapia cu gheata, alternata cu terapia fierbinte
Compresia cu pachete de gheata sau pachete fierbinit poate ameliora durerea si inflamatiile spatelui. Gheata reduce inflamatia si umflaturile, in timp ce caldura relaxeaza muschii. Cel mai bine este sa fie alternate.

4. Incearca exercitiile McKenzie
Acest set de exercitii este recomandat de fizioterapeuti si kinetoterapeuti pentru reducerea durerii de picioare. Asigura-te ca ai acordul lor inainte de a face aceste exercitii de intindere si aplecare.

5. Foloseste terapia de contractare si decompresiune
Contractarea coloanei lombare este o metoda folosita pentru intinderea vertebrelor lombare. Aceasta permite discului sa se reconecteze cu invelisul exterior al discului lombar. Este o metoda folosita cand durerea nu dispare altfel.

Daca vreti sa aflati opinia mea cititi Hernia de Disc si efectele pe care le are Kinetoterapia asupra mea

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duc la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.