"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Vrei sa-ti imbunatatesti flexibilitatea si raza de miscare? Atunci ar trebui sa te concentrezi in primul rand asupra gleznelor.

Daca articulatiile gleznelor nu se misca liber pe intreaga raza de miscare de 360 de grade, aceasta ingradire se rasfrange inclusiv asupra genunchilor si a soldurilor. Din moment ce toate segmentele corpului sunt strans interconectate, atunci cand o articulatie nu functioneaza corect, intreg corpul are de suferit de pe urma acestei probleme.

Efectuarea acestor trei exercitii corective simple de cel putin 3 ori pe saptamana poate creste flexibilitatea si extinde raza de miscare a articulatiilor.


Vezi mai jos ce trebuie sa faci!

exercitiile terapeutice pot vindeca complet durerile articulare1. Extensia genunchilor din pozitie asezat pe scaun

Instructiuni:

•Stai asezat pe un scaun si sprijina-ti piciorul pe un alt scaun, astfel incat genunchiul sa fie usor ridicat de la nivelul podelei.

•Impinge usor genunchiul ridicat inspre podea, angrenand in aceasta miscare doar muschii picioarelor. Mentine aceasta pozitie timp de cel putin 5-10 secunde, apoi relaxeaza piciorul.

PUBLICITATE

•Repeta miscarea de 5 ori pentru fiecare picior.2. Exercitiul cu mingea de tenis

Instructiuni:

•Stai in picioare, ia o minge de tenis si asaz-o sub picior.

•Roteste mingea de tenis de-a lungul piciorului. Daca gasesti o zona sensibila, tine mingea acolo timp de cateva secunde si apas-o cu greutatea corpului.

•Procedeul se efectueaza timp de 30-60 de secunde pentru fiecare picior.

3. Exercitiul din semi-ingenunchiat

Instructiuni:

•Asaza-te in pozitie semi-ingenuncheat cu fata catre perete, tinand genunchiul piciorului din fata indoit la 90 de grade si deasupra gleznei.

•Fara a dezlipi calcaiul de pe podea, muta greutatea corpului inclinand soldurile catre inainte pana ce genunchiul piciorului din fata atinge peretele.

Mentine aceasta pozitie timp de cel putin 5 secunde, apoi revino la pozitia initiala.

•Repeta aceasta miscare de cel putin doua ori, mai intai indoind genunchiul catre dreapta, apoi catre stanga.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este autor pentru

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...